Onsdagslistan: Bästa värvningarna (dam)

Då är det damernas tur att få sin stund i rampljuset. Även denna vecka avhandlas de bästa värvningarna, och nytt för denna gång är att inga bubblare utses. Varför? Äh, de har mest varit med av diplomatiska skäl.

Istället tar jag enbart fram de fem som återfinns i topp. Och det är inga mindre än följande damer:


Sofia Thorsén är årets bästa nyförvärv på damsidan, om Fotbollsbloggen får välja. (Bild: Camilla Hansson)

1. SOFIA THORSÉN (ÅSEBRO BRÅLANDA KIF —> WARGÖNS IK)
Redan i höstas började det ryktas om att Sofia Thorsén kanske kunde vara redo att återvända till moderklubben. Och visst fanns det mer än ett korn av sanning i det. För Wargön var det också som att vinna jackpotten på Lotto. Thorsén är nämligen en i stort sett komplett spelare, med fin bollkänsla, bra driv i steget och en stark fysik. Hon lär få rollen som spelfördelare i division 2-laget, och skickar därmed upp Erika Karlsson på topp. De två spelarna bör tillsammans kunna spela hem många poäng under den kommande säsongen.

2. JOSEFIN LENGROTH (EDET FK —> GÖTA BK)
Det råder naturligtvis inga tvivel om att en frisk Josefin Lengroth är den bästa spelaren av alla i damernas division 4. Ja, till och med om hon är halvskadad. Och tyvärr är det ju så det har sett ut under försäsongen. Lengroth har bidragit med många mål, men också haft problem med en krånglande rygg. Vi får hoppas att det inte blir värre, för 25-åringen är inte bara en stöttepelare i Göta, utan också en stor attraktion för oss åskådare.

3. SANNA JANSSON (MUNKEDAL —> SKOFTEBYNS IF)
Jag vet inte exakt var Skoftebyn tänker placera Sanna Jansson i det nya 5-3-2-systemet, men möjligtvis i en mittbacksroll. Och där är hon faktiskt grym. Med sin blick för spelet och fina touch är 23-åringen också användbar som mittfältare, och den mångsidigheten kan visa sig viktig för ett Skoftebyn som jag definitivt utmanar om seriesegern i år.

4. KAJSA MAZOLA (MALLBACKEN —> VÄNERSBORGS IF)
Meriterna talar för sig själva i Kajsa Mazolas fall. Okej, det har inte blivit så många allsvenska matcher – en totalt, om den officiella statistiken stämmer – men att träna i den miljön ger nästan lika mycket. Och vi ska inte heller glömma av att Mazola bara är 25 år gammal, vilket innebär att hon knappast har tröttnat på fotbollen. Däremot är det osäkert hur kroppen och i synnerhet knät svarar. Samtidigt upplever jag att Mazola blir en viktig injektion i VIF oavsett om hon spelar ej, med sin rutin och peppande personlighet.

5. ELIN SVENUNGSSON RYDÉN (Vallens IF —> SKOFTEBYNS IF)
Jo, Skoftebyn får med ytterligare en spelare på listan, i hård konkurrens med Vänersborgs FK som tagit in Julia Johansson och Ellinor Ivehag (båda VIF). Elin Svenungsson Rydén känns nämligen väldigt spännande. Hon är bara 18 år men spelar väldigt moget, har ett bra tryck i bössan och ser ut att vara en stark närkampsspelare. Med sin rutin från träning och spel i division 1-laget Vallen lär hon definitivt kunna bidra till att höja nivån i ett redan skickligt Skoftebyn.

Vad tycker ni om rankingen? Är det någon spelare som saknas? Kommentera gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*