Åsebro tvingas till tränarbyte


Anders Svensson kom i vintras till Åsebro från Skoftebyns damlag, men sejouren på Rudevi blev kort. Igår stod det klart att Svensson lämnar sin tränarpost i klubben. (Bild: Skoftebyns IF)

Åsebro tvingas börja om i division 6.
Men utan tränarduon Anders Svensson och Jörgen Ekblad.
– Jag kände mig inte motiverad, säger Svensson som ersätts av Peter Eriksson.

De senaste månaderna har varit turbulenta för såväl Åsebro IF som Anders Svensson. 41-åringen presenterades som klubbens nya tränare i november, men har därefter tvingats följa en utdragen process som ett tag såg ut att resultera i en nedläggning av herrlaget.

Riktigt så illa blev det inte, men när nu Åsebro börjar på ny kula i division 6 så väljer Svensson och kompanjonen Jörgen Ekblad att hoppa av.
– Det var ett skitsvårt beslut, och hur man än vänder och vrider på det så har killarna i fotbollssektionen varit klockrena. Spelarna också. Men jag hamnade i ett läge där jag inte kände mig motiverad att åka dit tre dagar i veckan för att träna ett division 6-lag, förklarar Anders Svensson som offentliggjorde sitt avsked för spelarna på torsdagskvällen.

Det handlar, på ett sätt, om en krock i ambitionsnivå.
– Några spelare har aviserat att de inte är beredda att följa med ner. Åsebro vill säkert uppåt, men den trupp man får nu innehåller till större delen spelare som har lagt av och egentligen gör detta för motionens skull.

Det måste ha varit en tuff tid inte bara för klubben men också för dig?

– Jo, men det är klart. Man har fått information hela tiden om att de har jobbat på ett spår, och sedan har det inte blivit någonting med det. Och så jobbar man vidare, men så skiter sig det också… Det är klart att det är mentalt jobbigt. Samtidigt vill jag ändå understryka att föreningen gjort precis allt man har kunnat för att få ihop det, säger Anders Svensson.

Åsebro kommer under den kommande säsongen istället tränas av 32-årige Peter Eriksson, som gjort över 250 matcher i Åsebrotröjan. Till sin hjälp får han Henrik Eriksson.

För Anders Svensson inleds däremot en period av jobbletande på fotbollsfronten.
– Jag får åka runt och kika på lite träningar och matcher, det kan väl vara lite skönt också. Då är man ju fulladdad om det dyker upp något inför nästa säsong.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*