Onsdagslistan: Årets genombrott (herr)

Idag är det dags för en framåtblickande lista i den bemärkelsen att Fotbollsbloggen tar fram spåkulan och förutsäger (läs: gissar) vem som får det mest omfattande genombrottet under den kommande säsongen.

Vad ett genombrott är – och när man får det – kan diskuteras i all oändlighet, så låt oss komma överens om att det i första hand gäller yngre förmågor som verkligen visar att de hör hemma på en hög nivå.

Ja, ni förstår säkert. Här nedan har ni i alla fall de unga herrar som kvalat in på veckans ranking.


Jesper Ahlcrona bröt nyligen båtbenet, men när han är tillbaka så lär han bli en viktig spelare för Skoftebyn. Och dessutom stå för årets genombrott inom den lokala fotbollen. (Bild: Joachim Nywall)

1. JESPER AHLCRONA, SKOFTEBYNS IF
Det är väl ingen hemlighet att jag gillar Jesper Ahlcrona. Inte på det emotionella sättet alltså, utan som fotbollsspelare. Han är trots allt kanske det mest spännande som Trollhättefotbollen har att erbjuda, och redan i år är sannolikheten stor att han spelar från start på division 3-laget Skoftebyns mittfält. Det är inte sensationellt i sig, men det är däremot Ahlcronas mognad, fantastiska bollbehandling och blick för spelet. Den här killen kommer bli stor, riktigt stor.

2. ISAAC GADAAN, IFK TROLLHÄTTAN
Egentligen var jag i veckan mest intresserad av att se hur Enver Colic skulle klara sig mot välvuxna ENV-spelare, men det dröjde inte länge innan Isaac Gadaan stal mitt intresse. Med sin pondus, säkerhet i luften och råstyrka är han en utmärkt mittback, som nu förhoppningsvis slipper de skadeproblem som har varit. Då ligger också framtiden vidöppen för Gadaan.


Carl Hägg har fått några säsonger på sig att bli varm i kläderna, och lär ta en helt ordinarie plats i år. (Bild: Sebastian LaMotte)

3. CARL HÄGG, VÄNERSBORGS IF
Vissa vill påstå att Carl Häggs genombrott kom ifjol, eller året före det. Men nej, inte helt och hållet. Ärligt talat så kanske 17-åringen fick lite för mycket ansvar, lite för tidigt. Men i år förutspår jag att VIF-spelaren kommer att explodera, oavsett vilken roll han får. Det mesta tyder på en högerbacksplats, och med sin spelförståelse och klokhet lär han klara det utmärkt.

4. GABRIEL BILAN, FC TROLLHÄTTAN

Chanserna lär inte bli överdrivet många för Gabriel Bilan i år, och därför är det viktigt att han tar dem när de kommer. Det brukar 19-åringen också göra. Med sitt driv, sin teknik och förmåga att avsluta i steget är han en giftig målskytt som kan vara skillnaden när matcher står och väger. Förhoppningsvis bevisar han det under den kommande säsongen i division 2.

5. DANIEL MALKY, TROLLHÄTTANS FK

Det finns några oslipade diamanter – som dessutom är förhållandevis okända för allmänheten – runtom i Tvåstad med omnejd, och Daniel Malky är sannerligen en sådan. Den snart 18-årige mittfältaren har en fantastisk förmåga att flyta förbi sina motståndare, och är dessutom oerhört teknisk. Om nu skadeproblemen är över så lär Malky bli en stor publikattraktion på Stavrelunds IP i år.

Vem tror du kommer att få det största lokala genombrottet på herrsidan i år? Kommentera gärna!

(Övrig bild: FCT)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*