Kecevic tillbaka i Vänersborgs FK


Målvakten Emil Kecevic hade redan lämnat Vänersborgs FK när han fick erbjudande om att fortsätta i division 2-klubben. Det tackade han också ja till. (Bild: TTELA)

Under vintern har Emil Kecevic letat efter en ny klubb.
Men det blev en nygammal – nämligen Vänersborgs FK.
– Det var enklast att stanna kvar, säger målvakten.

För två månader sedan publicerade Fotbollsbloggen en intervju med Kecevic där han uttryckte ett visst missnöje kring hur VFK och han hade skilts åt.

27-åringen var då på långresa, och letade samtidigt efter en ny klubb att representera när han skulle komma hem. Vid ankomsten till Vänersborg hade dock Kecevic och division 2-klubben hunnit lappa ihop sin relation och bestämt sig för att köra vidare.
– Ja, det blev så. Jag och (ordförande Johan) Möller hade kontakt hela tiden, och det var aldrig dåligt mellan oss, även om det kanske verkade så. På något sätt kändes det enklast att stanna kvar, och de hade en plats över, säger han.

Samtidigt fanns det andra erbjudanden.
– Men det blev inget riktigt där, och de flesta var för långt bort för att jag skulle orka pendla.

Hur är formen?

– Alltså, det känns jävligt bra för att vara så här tidigt, men det är klart att jag ligger efter i vissa grejer. Efter första träningen tog det nog två dagar att återhämta sig, jag hade en enorm träningsvärk, säger Emil Kecevic och skrattar.

Målvakten, som tidigare tillhört Skoftebyn, hade knappt hunnit landa i Sverige efter sitt fem månader långa äventyr innan han följde med VFK på träningsläger i holländska Delden. Det var också en nyttig upplevelse.
– Jo, det var riktigt roligt och bra. De nya gubbarna är sköna, och det var som en minisemester efter semestern.

Konkurrensen i VFK är emellertid tuff, och någon förhoppning om att han ska kunna peta Arvid Sterner eller Jonathan Erlandsson har inte Emil Kecevic.
– Vårsäsongen får bli som en försäsong för mig, och jag är väl tredjemålvakt till att börja med. Sedan får vi se till hösten om jag kan komma i form och konkurrera om en plats, menar han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*