Fotbollsbloggen tippar: Division 2 Bohuslän/Dal

Då är det damernas tur att stå i fokus. Nästa serie att figurera i Fotbollsbloggens spåkula är nämligen damernas division 2 Bohuslän/Dal, där Åsebro Brålanda KIF ingår.

Förra säsongen trodde jag på en hög placering för laget, och samma sak gäller i år. Men någon serieseger lär det inte bli tal om.


Åsebro Brålanda KIF var i vintras mycket framgångsrikt på futsalfronten, och förhoppningsvis kan det gå lika bra utomhus i år. (Bild: Kent Eng)

DIVISION 2 BOHUSLÄN/DAL

1. Gilleby-Stala Orust
———————————-
2. Munkedal
3. Åsebro Brålanda KIF
4. Herrestad/Grohed/Ljungskile
5. Vallen
6. Viken
7. Bullaren

1. GILLEBY-STALA ORUST FC
Kommentar
: Det har varit en omfattande spelaromsättning i Gilleby-Stala under vintern, och minst sex spelare har lämnat klubben. I den gruppen ryms också fjolårets främsta målskytt, Elin Nilsson (Lindome). Samtidigt har Gilleby-Stala också varit aktivt på värvningssidan och tagit in spännande spelare som Julia Olin (Munkedal), Karin From (Stångenäs) och Karin Hedlund (Stångenäs). Ny tränare är också Martin Hagström. Framgången under försäsongen har varit stor, inte minst inom futsal där laget är enormt skickligt. Utomhus har man dessutom slagit både Tjörn och Bullaren enkelt, samt gett Rössö en rejäl match. Jodå, det lovar gott.

2. MUNKEDALS IF
Kommentar:
Det blev bara nio poäng på tolv matcher för Munkedal ifjol, och man hade det oväntat tufft. Kanske är det dags för ljusare tider nu. Nya tränarduon Istref Musaj och Ronny Forsberg (Oddevold P17) har nämligen fått en resultatmässigt lyckad start i klubben, med DM-segrar mot såväl Stångenäs som Vallen och Stenungsund. Dessutom kryssade laget mot Vänersborgs FK. Kanske har det nu till och med släppt i offensiven, vilket har varit Munkedals problem under de senaste två säsongerna. Om så är fallet kan man räkna med en topplacering i år.

3. ÅSEBRO BRÅLANDA KIF
Utropstecken:
Pauline Isaksson. Mittfältaren, som även är användbar i försvaret, har en lysande blick för spelet och visade under futsalsäsongen också upp sin fina tekniska förmåga. Förhoppningsvis kan hon demonstrera samma egenskaper när liten plan blir till stor.
Frågetecken: Vem gör målen? Josefin Berg har tidigare klivit fram och satt flest bollar, men som central mittfältare ska knappast det ansvaret läggas på henne. Nej, i år behöver lagets anfallare bokföras för fler fullträffar än tidigare.
Kommentar: Under vintern har Åsebro Brålanda fått sällskap av Kroppefjälls IF, och därigenom också breddat truppen rejält. Gunilla Fredin, som stod för tio mål i division 3 förra året, följde dock inte med från KIF. Någon spelarbrist är det ändå inte tal om. Samtidigt har laget tappat viktiga pjäser som Sofia Thorsén (Wargön) och målvakten Nancy Krogdal (slutat), vilket naturligtvis påverkar negativt. Fjolåret var samtidigt en hyfsad besvikelse för Åsebro Brålanda KIF, som bara tog tolv poäng på lika många matcher. Så illa blir det väl inte i år? Nej, det känns som att stabiliteten är mer påtaglig denna säsong, och trots att serien är tuff så lär det gå aningen bättre. Det vittnar också segrarna mot Trollhättans BoIS och Vänersborgs FK om, samt krysset mot Skoftebyn. Topp tre? Kanske, om allt klaffar.

4. HERRESTAD/GROHED/LJUNGSKILE
Kommentar:
H/G/L slutade ifjol på tredje plats, med ett par poäng upp till Gilleby-Stala närmast framför. Det var givetvis en rejäl fjäder i hatten för klubben som just hade slagits ihop, som en konsekvens av spelarbrist. I år då? Ingen aning, faktiskt. Informationen är ytterst knapphändig och vi kan helt enkelt bara anta att laget är lika starkt som ifjol.

5. VALLENS IF
Kommentar:
Vallen fick i höstas säga adjö till division 1 sedan man slutat jumbo i en mycket tuff serie. Sedan dess har mycket hänt, åtminstone på truppfronten. Ett par skickliga spelare har försvunnit, däribland Elin Gustafsson (Mossen), Malin Skoglund (Rössö), Elin Svenungsson Rydén (Skoftebyn), Lisa Lindqvist (Hovås/Billdal) och Madeleine Larsson (Jitext). Det lär märkas, förstås. Samtidigt har Vallen också rekryterat namn som Sanna Karlsson och Malin Börjesson (båda okända klubbar). Resultaten då? Jo, man har slagit både Stångenäs och Ytterby, men samtidigt förlorat mot Stenungsund och Munkedal. Någon omedelbar återkomst till division 1 lär det med andra ord inte bli.

6. IF VIKEN
Kommentar:
Michaela Karlsson är alltjämt det stora namnet i Viken. Med sina 20 mål ifjol borde hon ha varit föremål för intresse utifrån, men anfallaren har ändå blivit kvar i klubben. Hon har också fortsatt att näta under försäsongen, inte minst i 1-0-mötet med Töcksfors i Svenska cupen. I övrigt verkar Viken haft en positiv försäsong som saknat resultatmässiga förluster. Dessutom har fjolårets tabellfyra förstärkt truppen med spelare som Erina Nilsson (Dals Långed).

7. BULLARENS GOIF
Kommentar:
Bullarens sensationella resa genom seriesystemet fortsatte ifjol, och på två år har man tagit sig från division 4 till 2. Förra säsongen var det dessutom inget snack om saken utan laget vann med enkelhet serien, via 15 segrar av 16 möjliga och målskillnaden 89-19. I år då? Nja, det blir naturligtvis mycket tuffare. Bullaren har tappat 35-målsskytten Emma Karnström, samt mittbacken Malin Kristiansson till Rössö, och 1-7 mot Gilleby-Stala Orust i DM antyder att Bullaren är ett lag som kommer att hålla till på den nedre halvan.

Vad tycker ni om Fotbollsbloggens tips? Kommentera gärna!

Tidigare tippade serier:
11/4: Division 3 Nordvästra Götaland (herr)
9/4: Division 2 Norra Götaland (herr)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*