Onsdagslistan: Årets genombrott (dam)

Förra veckan listade Fotbollsbloggen årets genombrott på herrsidan, och då är det helt naturligt att vi vänder oss mot damerna denna gång. Fem spelare har valts ut, och dessa ska naturligtvis bli oerhört spännande att följa.

Precis som deras klubbar, för den delen.

Här nedan har ni dem i varje fall. Trevlig läsning!


Etta på veckans lista, med temat ”Årets genombrott”, är ingen mindre än 18-åriga Isa Mossberg, som spås en lysande framtid. (Bild: Skoftebyns IF)

1. ISA MOSSBERG, SKOFTEBYNS IF
Okej, hon var med på en liknande lista redan ifjol, men sedan dess har Isa Mossbergs utveckling också gått framåt i raketfart, och jag misstänker att hon nästa säsong spelare högre upp i seriesystemet – vare sig Skoftebyn går upp eller inte. Det är nämligen i år som mittfältaren ska slå igenom på allvar. Mossberg har allt som krävs för att lyckas: hon är snabb, teknisk och en utmärkt avslutare. Därför blir jag besviken om vi inte får se några scouter på Nysätra i vår.

2. LINNEA JOHANSSON, TROLLHÄTTANS BOIS
Återigen är det här konceptet ”genombrott” lite svårt att definiera, och det kanske inte riktigt stämmer i Linnea Johanssons fall eftersom hon redan ifjol stod för flera storartade matcher på sin kant. Men 17-åringen förtjänar definitivt att nämnas även i år. Med sitt outtröttliga slit och sin fina bollbehandling är Johansson i allra högsta grad en spelare som kan spela fotboll på väldigt hög nivå, om hon bara vill.

3. WILMA KARLSSON, LÖDÖSE NYGÅRD
Hon är bara 15 år gammal, men Wilma Karlsson har startat varenda match för division 2-laget LNIK i år. Den Älvängen-fostrade innermittfältaren har fin spelförståelse, men kombinerar det också med att vara en ettrig bollvinnare som dessutom är snabb. Hennes framtid är på så sätt oerhört ljus, och hon lär redan under den kommande säsongen kunna påverka LNIK:s framfart på ett omfattande och positivt sätt.

4. KLARA JOHANSSON, WARGÖN
Det var som en av Klara Johanssons lagkamrater sa om henne nyligen:
– Hon kommer få många att tappa hakan!
Och så är det kanske. Johansson, född 2000, hade lite svårt att anpassa sig till seniorspel förra säsongen, men lär få ett större genomslag i år. Den tekniska yttern är både snabb och stark, trots sin relativt lilla storlek. Att talangen är stor har också bevisats genom frekventa uttagningar i distriktslaget. Jodå, det här kan bli Klara Johanssons år på Hallevi.

5. THERESE NOLIN, ÅSEBRO BRÅLANDA KIF
Farangis Hadi i VFK konkurrerade om denna plats, men hon får nöja sig med ett hedersomnämnande samt det faktum att hon figurerade på en liknande lista ifjol. Femteplatsen är nämligen vigd åt Therese Nolin, mittbackslöftet som hamnade i division 2 tack vare att hennes Kroppefjäll slogs ihop med Åsebro Brålanda i vintras. På sin position har 16-åringen varit utmärkt och, trots sin unga ålder, dessutom styrt hela backlinjen. I hennes fall lär utvecklingen snabbt gå framåt under denna stundande säsongen.

Vilken damspelare tror du får sitt stora genombrott i år? Kommentera gärna!

Senaste onsdagslistorna:
8/4: Årets genombrott (herr)
1/4: Bästa värvningarna (dam)
25/3: Bästa värvningarna (herr)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*