Olsen lämnar Åsebro för Mellerud

Han hann inte bli spelklar till seriepremiären.
Till nästa helg hoppas dock Adam Olsen få dra på sig Mellerudsdressen.
– Men det blir inte lätt att ta en plats, säger nyförvärvet från Åsebro.

Adam Olsen är en av Åsebros trotjänare som varit i klubben under hela karriären, frånsett en kort sejour i FC Trollhättans U21-lag 2008. När man nyligen tvingades börja om i division 6 valde emellertid yttern att se sig om efter nytt äventyr.

Efter ett två månader långt provspel med Melleruds IF blev det också klart att han representerar division 3-klubben framöver.
– Man vill ju alltid komma högre upp, och då var Mellerud ett bra alternativ. Många spelare känner jag sedan tidigare medan andra är nya, och det ska bli kul att få en annan relation till dem än bara som motståndare och kompisar, säger 24-årige Olsen.

Att lämna Åsebro var dock långtifrån ett enkelt beslut.
– Det var lite extra känsligt när klubben var i det här läget, och det var ju inte för att jag sket i dem. Någonstans måste man ändå tänka på sin egen utveckling och fotboll, och då kändes inte division 6 aktuellt.

Adam Olsen såg Melleruds första seriematch – 1-1 igår mot Virgo – från sidan och väntas bli spelklar först på fredag. Om kantlöparen, som kan spela till vänster både i försvaret och på mittfältet, sedan blir bofast i startelvan återstår dock att se.
– Det är bra konkurrens i hela laget och därför är det inte lätt att ta en plats, det finns ju många duktiga fotbollsspelare. Men konkurrensen är också något som jag var ute efter för att bli bättre, säger han.

(Bild: Melleruds IF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*