Veckans elva #2

En ny fotbollsvecka är förbi, och nu är majoriten av våra lokala klubbar igång med seriespelet. Det innebär också att elvan denna gång inte enbart innehåller spelare från FC Trollhättan eller Vänersborgs FK. Däremot är andelen damer alltjämt relativt liten då endast Åsebro Brålanda KIF har avverkat sin premiär.

Konkurrensen är som vanligt hård, och givetvis finns flera kriterier när laget formeras. Till exempel ska motståndet helst hålla hygglig klass, vilket kanske inte var fallet i Hjärtums möte med Sjövik, som slutade 11-1. Därför får också serieledaren i division 6 vänta med att representeras här.

Hur som helst, här har ni Veckans elva med tillhörande motiveringar (antalet uttagningar inom parentes):

Målvakt: Markus Mäkinen, FC Trollhättan (1).
Han släppte visserligen in en boll, men Mäkinen stod totalt sett för en stabil insats i bortamötet med Nordvärmland. FCT-keepern räddade framförallt sitt lag i första halvlek, och utstrålade som vanligt stor trygghet.

Mittback: Anton Persson, Trollhättans FK (1).
Efter att ha spelat den större delen av träningsmatcherna som forward är Persson tillbaka i sin ursprungliga position, och där var han också bäst på planen i 1-1-mötet med Göta. Med sitt luftspel och sin brytsäkerhet så satte han konstant stopp för bortalagets anfallare.

Mittback: Therese Nolin, Åsebro Brålanda KIF (1).
Den unga mittbacken hyllades i Fotbollsbloggens onsdagslista, och det var tydligen befogat. Direkt i premiären mot Vallen var Nolin – eller ”Thea” som hon kallas – utmärkt och blev dessutom utsedd till matchens lirare.

Mittback: Peter Mandic, Vänersborgs FK (1).
Nyförvärvet från Bengtsfors/IFK Trollhättan fick på lördagen starta mot Karlstad och gick inte att beskylla för 0-2-förlusten. Tvärtom visade Mandic att hans följsamhet och fina fötter håller även på denna nivå.

Högermittfältare: Robert Bagger, FC Trollhättan (2).
Bagger hade inte marginalerna på sin sida i premiären mot Karlstad, men borta mot Nordvärmland fick han äntligen skyttet att stämma och då blev det också två mål. Yttern går verkligen från klarhet till klarhet.

Central mittfältare: Martin Erlandsson, Edet FK (1).
Erlandsson är naturligtvis en ohyggligt viktig spelare för Edet, och det syntes i premiären. Tillsammans med Jonas Andersson var han hemmalagets bäste, och stod för ett lugn som spred sig till samtliga lagkamrater.

Central mittfältare: Daniel Karlsson, Brålanda (1).
Karlsson, som spelade ytter mot Bengtsfors, arbetade hårt i defensiven och stängde för det mesta sin kant. Men han krönte också insatsen med två mycket viktiga mål för division 4-nykomligen. Då förtjänar man givetvis en plats i Veckans elva.

Vänstermittfältare: Mido, Skoftebyns (1).
Han kom till Skoftebyn otränad och lite som en joker, men redan i sin första division 3-match för klubben så blev det uppenbart att Mido är en stor tillgång. 21-åringen gjorde ett mål själv, passade fram till ett annat och var den klarast lysande stjärnan i premiären mot Västra Frölunda.

Högeranfallare: Boyd Mwila, Vänersborgs IF (1).
Jodå, visst blir Boyd Mwila väldigt nyttig för VIF. I sin seriedebut för klubben stod han för två målgivande framspelningar och var lika löpvillig som alltid. Det tillför också en ny och viktig dimension för division 3-klubben.

Central anfallare: Anton Westman, Trollhättans BoIS (1).
Westman är en jobbig spelare att möta, och en målskytt som kan näta på många olika sätt. Det visade han i premiären mot Bergdalen genom att stå för tre fullträffar – ett med vänstern, ett med högern och ett med huvudet. Imponerande, minst sagt!

Vänsteranfallare: Alexander Jönsson, Lödöse Nygård (1).
Wargön var ingen enkel premiär för LNIK, och att det blev seger (4-3) berodde till stor del på Alexander Jönssons inhopp. Anfallaren stod för ett äkta hattrick inom loppet av sju minuter och blev således matchhjälte. Inget dåligt dagsverke! 

Tränare: Jörgen Ericson och Stefan Vennberg, FC Trollhättan (1).
Förra veckan glömdes tränarkategorin bort, och istället är det FCT:s tandempar som får premiärpriset. Och det är inte på något sätt retroaktivt. Nej, Trollhätteklubben har helt enkelt öppnat säsongen på ett lysande sätt och imponerade stort i helgen genom att vinna borta mot ett alltid lika svårspelat Nordvärmland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*