Duo stärker upp Skoftebyns damlag

Skoftebyns damlag behöver inte leta efter spelare.
De kommer självmant istället.
– Det är rent flyt, säger tränaren Patrik Thulin om de senaste två nyförvärven.

Det finns klubbar i området som lider av spelarbrist. Skoftebyn är definitivt inte en av dem.
– Vi har fruktansvärt bra träningsnärvaro, det är nästan sjukt. Sedan behöver inte det betyda något i serien, men vi har varit i snitt 28 spelare på träningarna och har en enormt stor bredd, konstaterar Thulin nöjt.

Ryktet om Skoftebyns framfart har också spridit sig utanför stadens gränser. Det var nämligen så som 21-åriga Michaela Sperring – med ett förflutet i lag som Främmestad, Gauthiod och Malung – sökte sig till klubben.
– Hon hörde talas om oss och ville provspela, och nu har hon varit med ganska länge. Det är en väldigt vältränad tjej och i mitt spelsystem är hon en nummer tio-spelare, men där har hon hård konkurrens också, säger Patrik Thulin.

Som om inte Michaela Sperrings ankomst vore nog så har Skoftebyn också fått ytterligare ett tillskott i form av en annan 21-åring, Emma Jakobsson, med Enebyberg som senaste klubbadress.
– Hon är ett fysiskt fenomen som spelade forward i Enebyberg, men jag ser henne mer som en mittback. Just den typen av kraftfulla spelare är något vi har saknat lite i truppen, menar Thulin.

Skoftebyns säsong drar för övrigt igång på lördag. I division 2-premiären väntar Bergdalen på hemmaplan.

(Bild: Skoftebyns IF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*