Onsdagslistan: Främsta fotbollsfamiljerna

Det finns fotbollsfamiljer som dominerar den lokala fotbollen, och det är dessa som ska rankas i veckans onsdagslista. Hur de är släkt har mindre betydelse, bara de är släkt.

Kriterierna är i alla fall att man ska vara relativt många till antalet, och dessutom hyfsat välkända häromkring. Ni fattar?

Ja, här kommer den i varje fall. Listan alltså.


Melleruds IF:s Markus och David Svensson är bara två komponenter i en stor fotbollsfamilj, som gjort sig känd uppe i de dalsländska skogarna. (Bild: MIF)

1. FAMILJEN SVENSSON

Jag tänker inte ens försöka att reda ut vem som är släkt med vem i den här härvan, men vi kan konstatera att man knappast sticker ut med efternamnet Svensson i Mellerudstrakten. David är huvudtränare i MIF, brorsan Markus är assisterande och en annan bror, Peter, basar över IFK Åmål. Trodde ni att det var slut där? Inte ens nära. På spelarfronten återfinns namn som Simon, Wictor, Robin, Tim, Maja-Stina, Alice, Tobias och Johan och säkert många till. Just nu är det varken lagets vackra fotboll eller idylliska Rådvallen som är mest omtalad när det gäller orten – det är familjen Svensson. Rätt så fint ändå, när man tänker efter.

2. FAMILJEN DAOUD 
Vad hade IFK Trollhättan varit just nu utan släkten Daoud? Lite tunnare såklart, och inte alls lika färgstark. Fady tränar nämligen klubben, Chady spelar där, Issa utvecklar ungdomar och Patricia jobbar emellanåt med projekt som rör verksamheten. Lägg därtill att Dany sedan tidigare är en lokal fotbollsprofil, såväl som spelare och tränare, medan Josef (bilden) kanske är Trollhättans främsta fotbollsspelare i modern tid (i alla fall av de som blivit kvar i området). Alla är dessutom oerhört härliga människor som verkligen berikar sporten på lokal basis.

3. FAMILJEN SANDERSSON
Nej, jag blev inte tvingad av Håkan att sätta honom och hans närmaste på tredje plats, det var helt enkelt ett logiskt val. Den gamle TIF- och TFK-liraren tränar nämligen den sistnämnda klubben numera, och har i truppen sin brorson Pontus. Brodern Roger är fotbollsansvarig i Skoftebyn, medan brorsdottern Sofie tillhör samma lags damkategori. Och ja, i herrlaget finns även Eric Sandersson. Det finns fler kopplingar än så, men vi nöjer oss med så här.

4. FAMILJEN LÖFSTRÖM
Det är inte lika påtagligt längre, men Löfström är knappast ett unikt namn i Lödöse Nygård-kretsar. I den nuvarande spelartruppen är Emilia och My de enda representanterna, sedan skyttedrottningen Evelina (bilden) prövat vingarna i Kungsbackaföreningen Åsa IF. Det är Emilias syster, och förra året spelade hon även ihop med mamma Camilla. Sedan har de, enligt egen utsago, fler släktingar än så i krokarna, som dock inte bär samma efternamn. Och jodå, vi tror dem.

5. FAMILJEN KIHLBERG/DÖRRICH
I Trollhättans BoIS har vi en relativt unik familjesituation. Det är nämligen så att Wilma och Emma Kihlberg spelar tillsammans med sin mamma, Annelie Dörrich. Dessutom är pappa Stefan Kihlberg lagledare i klubben. Så många liknande fall tror jag inte att vi har i TTELA-land. Lägg därtill att Emma kilar stadigt (älskar det uttrycket) med förre FCT-profilen Alen Kasumovic, som numera tillhör Oddevold. Jodå, det lär snackas mycket fotboll i den familjen.

(Övriga bilder: Sebastian LaMotte & Åsa IF)

Senaste onsdagslistorna:
29/4: Bästa fotbollstwittrarna
22/4: Årets hetaste matcher
15/4: Årets genombrott (dam)
8/4: Årets genombrott (herr)
1/4: Bästa värvningarna (dam)
25/3: Bästa värvningarna (herr)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*