Onsdagslistan: Bästa pådrivarna (herr)

Den första Onsdagslistan som snickrades ihop på Fotbollsbloggen och bar Tom Petterssons signatur. Där rankade han lokalfotbollens mest ”schizofrena” spelare (”bipolär” hade förmodligen varit ett mer passande uttryck), och texten fick stor spridning i Tvåstad med omnejd.

Veckans lista snuddar faktiskt vid det ämnet. Här tar jag nämligen fram de främsta pådrivarna – det vill säga: de som på allra bäst sätt leder sina styrkor genom att slakta allt i sin väg, både verbalt och fysiskt.

Det är – på ett sätt – spelare som balanserar mellan att vara genier och galningar. Samtliga är dock utomordentligt trevliga utanför planen, ska tilläggas.

Och ja, det blev sex utvalda denna gång. Jag är verkligen ingen principfast man.


Paul Khajo är nummer ett på veckans onsdagslista. (Bild: Sebastian LaMotte)

1. PAUL KHAJO, SKOFTEBYNS IF
Paul Khajo är nog den ende spelaren i världen som kan få en komplimang att låta som en utskällning. Kanske beror det på att han genomgår en förvandling varje gång han snörar på sig fotbollsskorna, och blir lokalfotbollens version av Hulken. Khajo springer, tacklar, bråkar, gnäller och domderar på ett sätt som inte bara är underhållande för oss åskådare, utan också väldigt betydelsefullt för Skoftebyn. Med sin inställning och energi är 23-åringen definitivt den bäste pådrivaren i TTELA-land.

2. LOVRE SPADINA, VÄNERSBORGS FK
Spadina är en relativt ny bekantskap för oss här i Tvåstad, men han har redan satt ett avtryck på fotbollen i området. Kroaten blev omedelbart VFK:s mest högljudda spelare – i hård konkurrens med Moe Abdu – och har dessutom visat sig vara en kompromisslös spelare av bästa sort. Det flyger benflisor i varenda duell, och en sådan karaktär är viktig i det VFK som annars fokuserar på att trilla boll. Spadinas entré på Vänersvallen har helt enkelt betytt mycket hittills.

3. MARTIN ERLANDSSON, EDET FK
Jag har hyllat honom lite här och var på sistone, och även i veckans lista har Martin Erlandsson en given plats. 30-åringen är ”Mr Edet FK”, och det beror inte bara på att han är trofast. Nej, vecka in och vecka ut visar mittfältaren vägen för division 4-laget, både med sina ledaregenskaper och genom sitt rejäla spel. Den inställningen smittar av sig och är kanske den enskilt största anledningen till att Edet har överraskat positivt på mig och flera andra under denna säsong.


Josef Daouds tjöt ger honom en fjärdeplats på veckans lista. (Bild: Sebastian LaMotte)

4. JOSEF DAOUD, FC TROLLHÄTTAN
Jag får för mig att Josef Daoud inte är domarnas bästa vän. Han tjatar och gnatar tills rättskiparna får nog, och ger på så sätt FCT såväl för- som nackdelar på planen. Fast jag vill ändå tro att det mestadels är positivt. Daoud har nämligen fina ledaregenskaper och är en pådrivare av rang. Dessutom talar man ofta om hans målsinne och tekniska förmåga – när kanske minst lika stort fokus borde läggas på anfallarens benägenhet att vinna dueller, både längs marken och i luften. Säg ordet ”vinnarskalle” och jag tänker alltid på Josef Daoud.

5. ALEXANDER ADOLFSSON, VÄNERSBORGS IF

Det dröjde inte lång tid efter flytten från Trollhättans FK innan Alexander Adolfsson blev kapten i Vänersborgs IF. Och det var ju ett givet val. Man vet alltid vad man får från den uthållige mittfältaren, som har ett välsmort munläder och dessutom inte räds dueller av alla dess sorter. Tvärtom verkar han nästan uppskatta dem mer än någon annan på den här planeten. Adolfsson är på så sätt VIF:s bultande hjärta. Ett bättre föredöme kan klubbens yngre spelare knappast få.


Sebastian Pettersson är lugn utanför planen, men desto hetare på den. (Bild: Sebastian LaMotte)

6. SEBASTIAN PETTERSSON, SKOFTEBYNS IF

Den som träffat en förhållandevis timid Sebastian Pettersson utanför planen lär undra vad som har hänt med honom när han befinner sig på densamma. Det är som att alla spärrar bara släpper och Pettersson fullkomligt mosar allt i sin väg. Ordväxlingarna mellan honom och Khajo är alltid en höjdare, och tillsammans bildar de ett partnerskap som säkerligen skrämmer nästan alla motståndare. Sedan bör det också tilläggas att man ibland glömmer av att Sebastian Pettersson inte bara är en kortmaskin – utan också en fenomenal fotbollsspelare.

Senaste onsdagslistorna:
20/5: Bästa klubblåtarna
13/5: Främsta klubbrivaliteten
6/5: Främsta fotbollsfamiljerna
29/4: Bästa fotbollstwittrarna
22/4: Årets hetaste matcher
15/4: Årets genombrott (dam)
8/4: Årets genombrott (herr)
1/4: Bästa värvningarna (dam)
25/3: Bästa värvningarna (herr)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*