Klassbollen – en lerig succé


Det myckna regnandet gjorde Klassbollen 2015 till en lerig tillställning som ändå gick i glädjens tecken. ”Alla jag har pratat med har varit oerhört positiva” säger Stefan Svensson i Wargöns IK. (Bild: Jerry Lövberg)

Klassbollen 2015 blev en succé.
En lerig sådan. 

– A-planen ser ut som Gais ungefär. Alltså grön och svart, konstaterar Ronny Karlsson i Trollhättans FK.

2004 släpptes filmen Fyra nyanser av brunt, skapad av humorgruppen Killinggänget. Elva år senare, under årets klassboll i Trollhättan och Vargön, skapades uppföljaren.
– Vädret hjälpte oss inte nämnvärt, om man säger så. Vi visste att planerna skulle ta stryk och tittar jag ut genom fönstret så ser det inte bra ut, men det är inte helt skrot. Det har varit värre, konstaterar Ronny Karlsson under måndagsförmiddagen.
– Sedan är det ungefär tusen miljarder måsar här som hjälper oss med efterarbetet, fortsätter han.

Regnet förtog en del av nöjet, men totalt sett blev årets arrange­mang mycket lyckat, även om herr Karlsson var en smula stressad ­timmarna före.
– Vi brukar bara ha finliret kvar på fredagen, nu hade vi allt kvar på fredagen. Man hade panikångest, säger Ronny Karlsson och utvecklar:
– Vi hade inte ställt i ordning sjumannamålen, elvamannamålen var inte borttagna. Planerna skulle ­kritas, sponsorflaggorna skulle fram och kioskerna skulle sättas upp och fyllas på. Papperskorgar skulle fram, godis, läsk, hamburgare och korv skulle hämtas, lök skulle skäras, domargenomgångar skulle hållas …
– Det var tusen saker att göra. Oerhört hektiskt. Men vi var ett gäng som hjälptes åt och till slut fick vi ordning på allt. Efteråt har vi fått mycket beröm. Det blev ett fantastiskt arrangemang trots svåra förutsättningar, berättar Ronny Karlsson.

Det går inte att förlägga Klassbollen på konstgräs, vid besvärligt väder?
– Det är svårt att få in allt på en konstgräsplan. Vi använder oss av så stora ytor, svarar Tobias Karnevi, i Trollhättans BoIS, som menar att det är områdena runt planerna, där folk går, som tar mest stryk.
– Vi skulle kunna sprida ut Klassbollen på flera konstgräsplaner. Men då skulle nog känslan över arrangemanget försvinna, fortsätter Karnevi.

Över 2 200 elever från förskoleklass till årskurs 6 förgyllde ­fotbollsdagen på Stavrelunds IP och Torsbovallen i Trollhättan. I Vargön, på Hallevi IP, bidrog 1 740 barn och ungdomar till ­mycket glädje och skratt.
– Allt flöt på kanonbra. Alla jag har pratat med har varit oerhört positiva, säger Stefan Svensson, i Wargöns IK, som likt Karlsson och Karnevi rapporterar om grönbruna gräsytor.
– Det är mycket planarbete just nu. Största bekymret är var vi ska lägga våra kommande matcher. Vi har ju en dammatch här på torsdag, mot Skoftebyn, som jag är tveksam till om vi verkligen kan ha här, säger Svensson som tror att planerna behöver ungefär en veckas återhämtning.

Om vädret tillåter, vill säga.

Text: Daniel Berggren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*