Onsdagslistan: Bästa pådrivarna (dam)

Förra veckan var det de bästa pådrivarna på herrsidan som rankades, och nu tar vi helt logiskt steget över till damkategorin. Precis som senast så är det spelarnas ledaregenskaper och fysiska samt verbala förmåga som står i centrum.

Det ska helt enkelt vara jobbigt att möta de här aktörerna.

Och jodå, det kan jag garantera att det är.


Camilla Hansson är etta på veckans lista, där de främsta pådrivarna på damsidan rankas. (Bild: Privat)

1. CAMILLA HANSSON, WARGÖNS IK
Tyvärr är snittåldern i de lokala damlagen alltjämt påtagligt låg, men förhoppningsvis går den utvecklingen numera åt rätt håll. Samtidigt är det då viktigt med äldre förebilder, och där är Camilla Hansson ett utmärkt exempel. Wargöns mittfältskämpe viker nämligen aldrig undan i dueller, har en beundransvärd inställning och styr sina lagkamrater även verbalt. Utan Hansson hade klubben knappast tagit sig upp i division 2.

2. SOFIE SANDERSSON, SKOFTEBYNS IF
Sofie Sandersson är ett självklart val som kapten i Skoftebyn. Hon styr spelet med van hand, och har en mångsidighet som är imponerande. 21-åringen är nämligen inte bara skicklig med bollen utan också en spelare som inte räds dueller. Rutinen från högre divisioner verkar också ha fått henne förstå betydelsen av fungerande kommunikation på planen. En bättre pådrivare än så kan man knappast få.


Jennifer Rosén, till vänster på bilden, är en spelare att luta sig emot i Lödöse Nygård. (Bild: Privat)

3. JENNIFER ROSÉN, LÖDÖSE NYGÅRD IK
Rosén kan fortfarande bli bättre på att använda snacket för att få igång sina lagkamrater, men samtidigt är hon den typen som helst visar sitt rätta virke genom kompromisslösa dueller och en nästan ursinnigt stark inställning. Målet ska ofta fredas till varje pris, och ibland känns det som att hon är en duracellkanin med ändlösa batterier. Jennifer Roséns spelstil gör henne också till ett stort hot framåt – vilket ett mål mot Borås GIF i senaste omgången också bevisar.

4. JESSICA WÄNERLÖV, ÅSEBRO BRÅLANDA KIF
Wänerlöv är bara 19 år men ändå en omistlig komponent i Åsebro Brålanda KIF:s lagbygge. Det finns förmodligen ingen större vinnarskalle i truppen, och hon är beredd att gå genom eld och vatten för att få med sig tre poäng. I Wänerlövs värld går alltid laget före jaget, och hon bidrar starkt genom att vara en tuff men långtifrån brutal spelare. Dessutom är hennes bollkänsla nästan underskattad, skulle jag säga.

5. FELICIA ÖSTERBERG, TROLLHÄTTANS BOIS
Temperamentet är både Felicia Österbergs främsta tillgång och svaghet. Hon kan bli alldeles svart i blicken när det inte stämmer ute på planen, vilket brukar ha en tendens att väcka även lagkamraterna till liv. Från sin mittbacksposition är också Österberg en spelare som styr det mesta likt en fotbollens general. Hennes ord är helt enkelt lag. Det är svårt att hitta en bättre ledartyp än så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*