Sex lokala representanter i västgötsk elittrupp


Jonathan Johansen (Skoftebyns IF), Hani Shurrab (IFK Trollhättan) och Marcus Bengtsson (Vänersborgs FK) var bland de uttagna i Västergötlands trupp till sommarens elitläger i Halmstad. (Bild: Anders Johansen)

Västergötlands trupper till sommarens elitläger i Halmstad är uttagna.
Totalt kom sex lokala spelare med:
Tre från Vänersborg och tre från Trollhättan.

Elitlägret i Halmstad är en svensk fotbollsinstitution, och varje sommar fylls Halmstad av scouter, agenter, klubbdirektörer och fotbollsfrälsta för att få en glimt av framtiden. Det är också baserat på just dessa två veckor som de första landslagstrupperna tas ut på både flick- och pojksidan.

I Västergötlands flicklag – som gör entré den 21 juni – domineras truppen av spelare från Holmalunds IF. Men av de 16 uttagna finns också två mer välbekanta namn: Sara Persson och Emma Hansson, båda från Vänersborgs IF, får nämligen chansen här.

På pojksidan är de lokala inslagen dubbelt så många. Hani Shurrab (IFK Trollhättan), Marcus Bengtsson (Vänersborgs FK), Alexander Almqvist samt Jonathan Johansen (båda Skoftebyns IF) får dra på sig de gulsvarta färgerna i Halmstad.
– Det är roligt att man känner lite folk sedan tidigare. Det har ju varit hård konkurrens hela vägen, men jag kände väl att jag hade chansen att komma med, säger Johansen som spelar försvarare.

Det är också stort att komma med i det här sammanhanget:
– Ja, det är ju det som har varit målet med hela det senaste året, konstaterar han.

Vad är din målsättning under lägret?
– Att vara så bra som möjligt. Jag tror och hoppas att jag kan ta en plats i startelvan, säger Jonathan Johansen.

Bland pojkarna var Elfsborg, som vanligt, den mest frekventa klubbadressen. Sex spelare kommer från Boråsklubben, samt två av de fyra reserverna.

Elitpojklägret pågår mellan den 28 juni och 3 juli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*