Veckans elva #10

Ännu en lokal ”drömelva” ska tas ut, och även denna vecka var det väldigt, väldigt svårt att välja spelare på vissa positioner. Därför får lirare som Jacob Zachrisson och Kalle Berner i Frändefors nöja sig med ett hedersomnämnande, precis som Tim Skogsberg i Trollhättans FK.

Här har ni i varje fall Veckans elva, version tio:

Målvakt: Gabriella Jonasson, Lödöse Nygård IK (1).
Motivering: Nej, Wargön var verkligen inte chanslöst i helgens derbymatch mot Lödöse Nygård. Däremot stod Gabriella Jonasson i vägen varje gång man fick chansen framför målet. Hon var med andra ord en särdeles trygg sista utpost för LNIK.

Mittback: Linnea Hed, Skoftebyn (2).
Motivering: För andra veckan i rad är mittbacken Hed uttagen i Veckans elva. Denna gång var hon dock, om möjligt, ännu bättre än i matchen dessförinnan. Hed var som vanligt oerhört stark i duellspelet och en starkt bidragande orsak till att Skoftebyn kunde hålla nollan mot Friscopojkarna.

Mittback: Daniel Bergendahl, Trollhättans BoIS (1).
Motivering: TBoIS fortsätter att gå fram som en ångvält i den västra femman och ledaren i detta unga lag heter Daniel Bergendahl. Från sin mittbacksposition styr han spelet och står för fina prestationer varje helg, inte minst den som nu var i form av mötet med Östadkulle.

Mittback: Felicia Österberg, Trollhättans BoIS (1).
Motivering: Både Österberg och mittbackskollegan Emma Kihlberg var utmärkta i segermatchen mot Sollebrunn, och egentligen var det hugget som stucket mellan dem i veckans uttagning. Med sin fina kombination av hårdhet i duellspelet och skicklighet med bollen är det dock Österberg som får platsen denna gång.

Högermittfältare: Robert Bagger, FC Trollhättan (5).
Motivering: Visst, FCT förlorade mot Skövde AIK, men man kan ändå inte kräva mycket mer av Bagger i offensiv väg. Han stod för tre målgivande passningar och hotade konstant, trots att man var en man mindre på planen.

Central mittfältare: Thomas Johansson, IFK Trollhättan (1).
Motivering: ”Tjomping”, som han kallas, är en pålitlig spelare med den känsliga högerfoten som främsta kännetecken. Det visade han vid åtminstone två tillfällen i den senaste omgången, och båda gångerna blev det mål.

Central mittfältare: Robin Jansson, Vänersborgs FK (2).
Motivering: Han är en enorm krigare, Robin Jansson, men också en duktig bollspelare som blivit alltmer värdefull i VFK:s offensiva spel. Mot Skövde AIK gjorde han en jätteinsats på mitten, och satte dessutom hemmalagets enda mål. Bara att lyfta på hatten, med andra ord.

Vänstermittfältare: Samir Fehric, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Fehric var ett konstant hot mot Melleruds backlinje under fredagens derbymatch och visade att han verkligen är på gång nu efter skadeproblemen. Ett mål och tre nya poäng blev det – och en plats i Veckans elva, ska tilläggas.

Högeranfallare: Fredrik Falk, Brålanda IF (1).
Motivering: Brålanda fortsätter att ha det tufft i division 4, men det är definitivt inte Fredrik Falks fel. Mot Herrestad stod anfallaren för ett hårt jobb och satte dessutom två bollar. Tyvärr räckte det ändå inte för att ta poäng.

Central anfallare: Niklas Andersson, Wargöns IK (1).
Motivering: Okej, Sjövik är inget bra lag. Men det är ändå bara att lyfta på hatten för Niklas Andersson, som gjorde ÅTTA mål i 9-2-segern. Ännu mer beundransvärt är att Andersson också ”gav bort” en straff till anfallskollegan Hilding Olin Vingren, som haft det tungt med skyttet på sistone. En applåd för det, va?

Vänsteranfallare: Mido, Skoftebyns IF (3).
Motivering: Linus Ewenborg var på BB och Skoftebyn tyckte sakna en utpräglad målskytt. Då klev Mido fram och gjorde fyra (!) mål i toppmötet med Virgo. Det var en sån där dag då alla skott helt enkelt gick in från den svårfångade bolltrollaren. Och vilket nyförvärv han har visat sig vara, denne Mido!

Tränare: Patrik Thulin, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Skoftebyns damlag ångar på i den södra tvåan och kan mycket väl utmana om uppflyttning under denan säsong. Det kan man givetvis tacka en kvalitetsstinn trupp för, men jag tror också att mycket beror på Thulins fina arbete sedan ankomsten i vintras. I hans händer har Skoftebyn blivit en riktig segermaskin.

Domare: Mehdi Shirazi (1).
Motivering: Återigen tar jag en domare som jag själv haft i seriesammanhang, men Shirazi var i mitt tycke oerhört bra under Trollhättans FK:s match mot Elmer-Fåglum i helgen. Han höll en bra nivå i diskussionen med spelare, blåste varken för mycket eller för lite och var allmänt utmärkt i sin roll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*