Spadina testspelade med superettanklubb

Vänersborgs FK:s Lovre Spadina, näst längst till vänster av de vitklädda, bevakas av superettanlaget Gais. (Bild: Stefan Bennhage)

En succévår i Vänersborgs FK.…

Mer än så behövdes inte för att Gais skulle vilja testa Lovre Spadina.
…– Det är en spännande spelartyp, säger sportchefen Jonas Lundén.

Av en ren slump upptäcktes kroaten Spadina under fjolårets Uefa Regions Cup-slutspel, och efter att ha inlett en distansrelation med division 2-klubben så valde 22-åringen sedermera att flytta till Vänersborg. Den ömsesidiga kärleken var uppenbar.

Sedan dess har gnistor synts frekvent på Vänersvallen, men också framkallade av mittbackens kompromisslösa spelstil och duellstyrka. På tolv omgångar har VFK endast släppt in fjorton mål, och Spadina har samtidigt gjort sig ett namn i området.

Så till den grad att han testades av superettanlaget Gais i gårdagens U21-match mot Utsikten.
– Vi fick ett tips från några bekanta till oss, och det var tillräckligt intressant för att låta honom spela dagens match, säger Gais sportchef Jonas Lundén.

Spadina var inte den ende provspelaren under U21-mötet med Utsikten, men stack naturligtvis ut med sina 197 centimeter.
– Han har helt klart fysiska egenskaper som är intressanta, och ser ut att vara okej med fötterna. Det är en spännande spelartyp, menar Lundén.

Utsikten vann matchen med 3-2, och det är för närvarande oklart huruvida kroaten – som snart reser på semester till hemlandet – kommer att bjudas tillbaka till Gaisgården.
– Det är möjligt att han får komma tillbaka igen om han ser tillräckligt intressant ut. Det är alltid bra att få se spelare i vår egen miljö också, betonar Jonas Lundén.

Fotnot: TTELA-sporten har försökt få tag på VFK-tränaren Raimo Käkelä och Gais assisterande tränare Jesper Ljung, men utan framgång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*