Onsdagslistan: Snabbaste spelarna (herr)

Onsdagslistan är en ranking som ska vara subjektiv, det är liksom själva grejen. Och jag vet, snabbhet är knappast särskilt subjektivt – det är nämligen mätbart. Men eftersom jag knappast har samlat eliten av kvicka spelare i området så ska jag därför här försöka mig på att lista de snabbaste herrarna i TTELA-land. Och då syftar jag främst på löpningar utan boll.

Är ni med? Klara, färdiga, gå!


Skoftebyns Moussa Taher, här i IFK Trollhättans dräkt, är Tvåstadsfotbollens snabbaste spelare. Eller? (Bild: TTELA)

1. MOUSSA TAHER, SKOFTEBYNS IF
I den moderna fotbollen talar man gärna om ”spetsegenskaper”. I ett lokalt avseende finns det ingen jag förknippar mer med det ordet än Moussa Taher, Skoftebyns vindsnabbe ytter. När 17-åringen sätter fart så ser samtliga spelare runt honom ut att röra sig i slowmotion. Det är som om han bryter mot tyngdlagens alla regler, och det är helt omöjligt att hänga med. Tyvärr har fått begränsat med speltid i division 3 under våren, men jag hoppas att han ändå tar det med ro. Här har vi nämligen en spelare med rejält stor framtidspotential.

2. NIKLAS ANDERSSON, GÖTA BK
”Niklas Andersson skulle lätt gå in i Sveriges stafettlag över 4×100 meter”, hävdade Götatränaren Marcus Tersing häromdagen. Det lär vara en ohygglig överdrift, men jag förstår ändå hans poäng. Andersson är nämligen riktigt snabb, och övertrumfar till och med lagkamraten Victor Lundin, som också är känd för sin kvickhet. Man kan ju tycka att det är ett slöseri att i första hand använda Niklas Andersson som försvarare, men tack vare hans snabbhet har samtidigt många baklängesmål förhindrats på Ryrsjövallen genom åren.

3. IBA RAMIC, VÄNERSBORGS FK
På längre sträckor skulle säkert Moe Abdu slå Iba Ramic. Det kanske Alex von Bothmer också hade gjort. Men när det handlar om snabba fötter och accelerera fort är det knappast någon som kan konkurrera med Ramic, som är en mardröm att möta. Han bara flyger iväg ur startblocken, och när man insett att han tagit sig förbi en så är det oftast redan för sent. Det är dock bara en av många kvalitéer hos Iba Ramic, som med största säkerhet lär spela högre upp än i division 2 innan karriären är över. Det finns nämligen många klubbar som håller ett vakande öga på VFK-spelarens framfart.


Boyd Mwila, fortfarande en av områdets snabbaste spelare. (Bild: TTELA)

4. BOYD MWILA, VÄNERSBORGS IF
Är Boyd Mwila lika snabb som tidigare? Ja, vem vet egentligen. Men vi kan fortfarande konstatera att Mwila är exceptionellt rapp i steget, både med och utan boll. Han flyter liksom fram på planen, och är på så sätt kanske den mest naturliga sprintern i området. I samma lag finns även kvicka spelare som Alexander Adolfsson och Samir Fehric, men jag vill tro att de ligger ett steg bakom i det här avseendet, både bildligt och bokstavligt talat.

5. CHRISTOFFER ANDERSSON, SKOFTEBYNS IF
Christoffer Andersson – mest känd som bror till Daniel – är en spelare som jag sett för lite av för att kunna ge en övergripande bedömning av. Däremot vet jag att han är exceptionellt snabb, och en av få som kan utmana Moussa Taher över hundra meter. Kanske bör vi därför arrangera en duell på Nysätra i sommar – Andersson och Taher på startlinjen, ”Båten” som tidtagare och Skoftebyns trupp som publik? Jo, det tycker jag. Förhoppningsvis får vi också se mer av Anderssons snabbhet i A-lagssammanhang framöver, nu när han förmodligen har lagt den värsta skadeperioden bakom sig.

Senaste onsdagslistorna:
10/6: Mest svårstavade namnen
3/6: Bästa pådrivarna (dam)
27/5: Bästa pådrivarna (herr)
20/5: Bästa klubblåtarna
13/5: Främsta klubbrivaliteten
6/5: Främsta fotbollsfamiljerna
29/4: Bästa fotbollstwittrarna
22/4: Årets hetaste matcher
15/4: Årets genombrott (dam)
8/4: Årets genombrott (herr)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*