Gais håller fortsatt koll på Spadina

Gais prövade Lovre Spadina.
Och gillade vad man såg.…
– Vi kommer att hålla koll på honom, säger den assisterande tränaren Jesper Ljung.

Det var Ljung som, tillsammans med Benjamin Westman, ansvarade för Gais U21-lag i tisdagsmötet med Utsikten. Där lät de VFK-spelaren Lovre Spadina göra 90 minuter som mittback.
– Det kom lite hastigt inpå, vi fick reda på det dagen innan att han skulle spela med oss. Sedan kom han ner direkt till Ruddalen, spelade och åkte hem, berättar Jesper Ljung, som förra året tränade FC Trollhättan.

22-årige Spadina gav också ett positivt intryck:
– Han skötte sig helt okej, absolut. Vi kommer att hålla koll på honom nu under hösten. Han är inte så gammal och har framtiden för sig. Dessutom hade han spännande egenskaper med sin storlek och en bollbehandling som var helt okej.

Enligt Jesper Ljung är det sannolikt att man håller kontakten med Lovre Spadina framöver, och sedan bjuder in honom till Gaisgården igen efter säsongens slut.
– Jag vet inte hur situationen ser ut för varken honom eller oss då, men det är inget otänkbart scenario, menar Ljung.

***
I Gais finns också flera personer med lokal anknytning. Här låter Fotbollsbloggen därför Jesper Ljung kommentera hur säsongen har sett ut för…

… Johan Lundgren (f.d. Skoftebyn & FCT):
– Han har gjort avtryck för oss med både mål och poäng, och har väl motsvarat de förväntningar vi hade på honom inför säsongen. Han blev skadad här mot Syrianska för två omgångar sedan och har lite problem med ljumsken, men beräknas vara på banan i nästa vecka.

… Björn Andersson (f.d. FCT):
– Han är också skadad för tillfället. Björn har lite problem med revbenen så han har inte heller varit med de senaste matcherna, men annars har han ju spelat på en av mittbackspositionerna hela säsongen. Det är en av våra erfarna spelare som har varit med ett tag.

… Petrit Zhubi (f.d. FCT):
– Han har varit inne och spelat på slutet, både som inhoppare och startspelare, och gjorde väl till och med mål senast. Han har också gjort bra ifrån sig genom att kriga och ta upp kampen om en startplats.

… Jesper Ljung (f.d. FCT):
– Som alltid vacklande svag, haha! Nej då, det har väl fungerat bra tycker jag. Vi är ett helt nytt ledarteam som inte har jobbat ihop tidigare, så jag känner väl att jag börjar hitta det bättre och bättre. Saker och ting går ju smidigare ju längre man jobbar tillsammans.

Följer du FC Trollhättan nuförtiden?
– Ja, absolut, visst är det så. Jag har kontakt med både ”Lelle” (Daniel Lennartsson) och (Henrik) Fridolvsson. Sedan så håller man ju sig uppdaterad via TTELA och en viss fotbollsblogg där emellanåt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*