Tunga avbräck för Skoftebyn

Skoftebyn jagar uppflyttning i division 2.
Men inför vårens slutspurt tvingas man undvara flera nyckelspelare.
– Det känns ju, säger tränaren Patrik Thulin.

Skoftebyn har fått upp ångan i sin serie och vunnit sex av de sju senaste matcherna. Det ger en andraplats i tabellen, och häng på suveräna Bergdalen.

Just serieledaren från Borås är ett av de lag som Skoftebyn ställs emot under de två matcher som återstår före sommaruppehållet. Då tvingas man också klara sig utan både Linda Blomberg (bilden) och Linn Wester, som varit framstående spelare under våren.
– Vi har en del spelare borta, och det är lätt att man fokuserar på det. Samtidigt är jag inte speciellt orolig eftersom vi har en väldig bredd i truppen och bra träningsnärvaro. De som har kommit in hittills har gjort det skitbra, säger Patrik Thulin.

I innermittfältaren Blombergs fall handlar det om ett krånglande knä, men hon lär ändå vara tillbaka snabbare än anfallaren Wester. Wester kunde nämligen känna hur ledbandet gick av i knäet under matchen mot Wargön, och blir borta i sex till åtta veckor.
– Vi har fått disponera om lite, och det känns ju. Men mot Friscopojkarna kunde vi spela utan de här namnen och ändå gör det väldigt bra.

Även Irene Bliznac och målvakten Caroline Jönsson är borta sedan tidigare.

Här närmast ställs Skoftebyn mot Alingsås KIK.

(Bild: Skoftebyns IF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*