FCT-duo uttagen i P17-landslaget


Alexander Fäldt och Tobias Berntsson, båda från FC Trollhättan, togs i veckan ut till det svenska P17-landslaget. (Bild: Martin Ahlin)

Alexander Fäldt har varit med förut.
Men för Tobias Berntsson är landslagsspel en helt ny erfarenhet.
– Jag blev chockad men väldigt glad, säger han.

Totalt inkluderade förbundskapten Claes Eriksson 65 spelare i den P17-landslagstrupp som samlas på Bosön mellan 5 och 10 juli. Ytterligare tre namn lär dessutom tillkomma. Redan nu står det dock klart att två lokala förmågor får chansen. Det är FC Trollhättans juniorlagsspelare Alexander Fäldt och Tobias Berntsson.

Fäldt, som kom från Trollhättans FK i somras, har tidigare varit uttagen i landslaget, och deltog även vid elitpojklägret i Halmstad. Berntsson, med Sjuntorps IF som moderklubb, har däremot aldrig varit med i något distriktslag.
– Det visar att det finns andra vägar att gå, och det borde vara en morot även för andra spelare, menar Henrik Fridolvsson, spelarnas tränare i FCT.

Anfallaren Berntsson kom från Edet FK i vintras, och har sedan dess utvecklats snabbt.
– Att träna fem gånger i veckan har gett stort resultat. Jag har också ”Henke” att tacka för det här, säger han.

För mittbacken Fäldt var det över ett år sedan han bar de blågula färgerna senast.
– Därför är det kul att vara med igen. Jag blev faktiskt väldigt chockad när jag kom med, för det var inget jag hade tänkt på.

I potten finns också en plats i den P17-trupp som ska spela en fyrnationsturnering i höst.
– Det här är något man har drömt om sedan man var liten. Nu har man kommit dit och det känns fantastiskt. Jag ska bara köra mitt race, så får vi se hur det går efter det, säger Tobias Berntsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*