Veckans elva #11

Vanligtvis brukar vi behöva vänta fram till söndagen för att få Veckans elva, men denna gång är jag tidigt ute då det egentligen inte någon match spelas under midsommarhelgen. Eller jo, det spelas en – men Wargöns damer, som möter Äspered, får istället vara med och konkurrera i nästa uttagning, det vill säga nummer 12. 

Hoppas att ni förlåter mig för det.

Hur som helst, här har ni Veckans elva:

Målvakt: Gabriella Jonasson, Lödöse Nygård
Motivering: Jonasson opererade sig för en tid sedan men återvände överraskande snabbt till fotbollsplanen och har varit ovärderlig för LNIK. Det beror inte bara på hennes många räddningar, utan också det lugn som sprids när backlinjen har 24-åriga ”Bella” bakom sig.

Mittback: Sofia Ohlsson, Vänersborgs FK (2).
Motivering: Ohlsson är normalt sett forward, men mot Ulvåker klev hon ner som mittback och räddade sitt VFK vid flera tillfällen. Med sin snabbhet och fysik var hon en stor trygghet för laget under den svåra – men ack så viktiga – bortamatchen.

Mittback: Julia Falkeborg, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Tillsammans med mittbackskollegan Fanny Olsson var Julia Falkeborg bäst på planen i bortamatchen mot JK10, som slutade 1-1. Utan Kajsa Mazola och Amanda Sjöö, som klev av skadad, framför sig fick Falkeborg jobba hårt för att freda målet, och visade då att hon är en riktig klasspelare.

Mittback: David Bryngelsson, Skoftebyns IF (1).
Motivering: ”Brygga” har inte haft den allra bästa säsongsinledningen, åtminstone inte om man ser till hur stor kapacitet han har. Mot Vallen visade mittbacken dock vad han kan och anförde sitt lag samtidigt som han blockerade många farliga skott.

Högermittfältare: Jessica Wänerlöv, Åsebro Brålanda KIF (1).
Motivering: Åsebro Brålanda KIF fortsätter att ha det tufft resultatmässigt, trots att man spelar allt bättre. Mot Bullaren var laget förtjänt av åtminstone en poäng, och mycket berodde på Wänerlövs slit samt bollbehandling på mittfältet. Att hon också utsågs till matchens lirare var högst välförtjänt.

Central mittfältare: Alexander Karlström, IFK Trollhättan (1).
Motivering: Karlström är en jobbig jävel, såväl på planen som Twitter (skrivet med kärlek, såklart). Men vi fokuserar på det förstnämnda, där han haft stora framgångar på sistone och varit tungan på vågen i ett IFK som gått väldigt bra. Mot Elmer-Fåglum blev det ett mål och en assist, och Karlström visade på nytt hur viktig han är för laget.

Central mittfältare: Oskar Andersson, Brålanda IF (2).
Motivering: Båda bröderna Andersson – Oskar och Karl – levererade i mötet med Färgelanda genom att sätta varsin boll. Men det var Oskar som imponerade allra mest i det övriga spelet med sin stora arbetskapacitet och sitt fina passningsspel. Han har mycket i sig, den grabben.

Vänstermittfältare: Samir Fehric, Vänersborgs IF (2).
Motivering: Fehric var med i Veckans elva även senast det begav sig, och det är lika välförtjänt den här gången. Mot Fjärås stämde inte spelet till hundra procent för varken honom eller laget, men det positiva med Samir Fehric är att han ändå är ett konstant hot framåt. Nu blev det två mål och ett stolpskott, vilket får ses som klart godkänt, va?

Högeranfallare: Fredrik Larsson, FC Trollhättan (1).
Motivering: Ett tag kändes det som att det var en tidsfråga innan Fredrik Larsson skulle lämna FCT, med anledning av utebliven speltid. Istället har anfallaren fått en ”sista” chans och gjort tre mål på lika många matcher. Mot Rynninge var det inte bara fullträffen som imponerade, utan också Larssons hårda slit. Han har vaknat nu, lita på det.

Central anfallare: Linus Ewenborg, Skoftebyns IF (2).
Motivering: Torsdagens TTELA bjöd på charmig läsning när Ewenborg fick berätta hur han dedikerade sina två mål mot Vallen till nyfödda dottern Isabelle och sambon Tina. Jag hade inte kunnat skriva det manuset bättre själv. Dessutom kan jag inte låta bli att imponeras av Linus Ewenborgs konstanta utveckling – hur långt kan anfallaren gå egentligen? Väldigt långt, verkar det som.

Vänsteranfallare: Matilda Johansson, Lödöse Nygård IK (1).
Motivering: ”Morriz”, som hon kallas, missade en straff mot tabellfyran Friscopojkarna. Det är ju aldrig bra. Samtidigt gjorde hon tre mål i samma match, vilket naturligtvis är anledning till att den hypersnabba anfallaren kommer med här.

Tränare: Fady Daoud, IFK Trollhättan (1).
Motivering: Visst, att besegra jumbon Elmer-Fåglum på bortaplan låter kanske inte som någon sensationell bedrift, men det är snarare för IFK:s superstarka form som Daoud prisas här. Efter en lite trög har han hjälpt upp laget på en stabil mittenplacering, och lär snarare blicka uppåt än nedåt framöver.

Domare: Peter Jaeger, Trollhättan (1).
Motivering: Den senaste veckan har Peter Jaeger gått två matcher på linjen, och varit strålande i båda. Mellan Holmalund och Vårgårda stod han för flera skickliga beslut, bland annat ett där han friade en offside. På sedvanligt manér pushade Jaeger även på huvuddomaren Per Rehnlund på ett föredömligt sätt, och bidrog således till att hela teamet var på tårna.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*