Rydsmo öppnar för spel i Brålanda


IFK Åmåls försvarare/mittfältare Alfred Rydsmo, här i Brålandas gröna dräkt, kan vara på väg tillbaka till division 4-klubben. (Bild: Tobias Coster)

Fortsättning i Åmål – eller comeback i Brålanda?
Det är valet Alfred Rydsmo står inför i sommar.
– Jag är sugen på att gå tillbaka, men vill inte svika Åmål, säger han.

I mitten av december presenterade division 3-laget Åmål tre nyförvärv, alla av lokal härkomst: Martin Kopp från Håfreström, Ahmed Bachalan från Åsebro och Alfred Rydsmo från Brålanda.

Kopp tappade dock motivationen efter en tid, medan Bachalan och Rydsmo har blivit kvar och fått en del speltid.
– Det har gått hyfsat, och det känns som att man har utvecklats. Problemet är all tid som man måste lägga på att ta sig till och från träningar, säger 19-årige Rydsmo, som startat två matcher och dessutom gjort ett par inhopp.

Den tid som han syftar på är närmare bestämt de 106 minuter som det – enligt Eniro – tar att åka från jobbet som vaktmästare i Ljungskile till träningarna i Åmål. Det är också av den anledningen som Rydsmo överväger en återkomst till Brålanda IF.
– Det är en jävla bit att åka, så därför är jag lite sugen på att gå tillbaka. Samtidigt är vi ganska få på träningarna just nu i Åmål, och det känns inte riktigt som det är läge att lämna. Jag ska prata med dem och se, säger Alfred Rydsmo som inte vill ”svika” sin nuvarande klubb.

Yttern, som mestadels spelat vänsterback i Åmål, har gjort två träningspass med Brålanda på sistone. Han skulle också bli ett välkommet nyförvärv enligt tränaren Per Aronsson.
– Dörren står öppen för alla spelare, och det hade givetvis varit väldigt trevligt för vår del om Alfred ville komma tillbaka, säger han.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*