Tredje återbudet för Hjärtum

Tre matcher på tre veckor har ställts in eller skjutits upp.
Få lag verkar vilja möta serieledande Hjärtum nuförtiden.
– Ja, det är nästan så att man börjar undra, säger tränaren Martin Pettersson.

Det hör kanske inte till ovanligheterna längre att division 6-lag tvingas kasta in handduken för att de inte får ihop en tillräckligt med spelare. Men Hjärtums svit måste ändå vara tämligen unik.

Den 6 juni skulle klubben möta Sjuntorp, som dock lämnade walkover. Tidigare denna vecka väntade istället Spark, som föreslog ett nytt speldatum. Och inför helgens schemalagda möte med Sjövik har bortalaget också lämnat återbud.
– Med Sjuntorp var det en annan sak, men det här är två lag som ska åka långt och det känns lite som att ingen vill ställa upp bara för att det är bortamatch. Vi försökte få matchen mot Sjövik flyttad, men det ställde de inte upp på, berättar tränaren Martin Pettersson, och utvecklar:

– Sjövik fick inte ihop lag före sommaruppehållet, och troligtvis orkar de inte spela i höst eftersom det blir för många matcher. Men jag ska inte säga för mycket, jag vet ju inte hur deras situation ser ut.

Hos Hjärtum har däremot frustrationen legat och pyrt ett tag.
– Spelarna blev tokiga här när de fick reda på att Sjövik hade ställt in. Därför fick vi dra ihop en träning för att stilla abstinensen, säger Pettersson och skrattar.

Det måste kännas rätt märkligt att ni fått skjuta upp eller ställa in tre matcher på så kort tid?

– Jo, man önskar ju att man ska få spela alla matcher så att man får samma förutsättningar som alla andra. Sedan är det inte säkert att man vinner, men man vill ju ändå spela.

Hur är känslan annars i Hjärtum, med tanke på tabelläget?
– Det känns ju jättebra, vi har gått som tåget. Fem insläppta mål säger väl det mesta tycker jag. Sedan har vi gjort många plusmål också, men jag är jättestolt över bara fem insläppta, svarar Martin Pettersson.

Visst, fem insläppta – men ni spelar ju å andra sidan nästan aldrig några matcher…?
– Haha, men då får man fokusera på våra gjorda mål istället. Det är bara att vända på det!

Vid två walkovers utesluts man för övrigt ur serien, men så långt har det inte behövt gå hittills för något lag i Trollhättesexan.

(Bild: Hjärtums IS)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*