Veckans elva #12

Veckans elva är korad för tolfte och näst sista gången under denna vårsäsong.

Ni hittar samtliga uttagna spelare här nedan:

Målvakt: Sevdaim Hajra, IFK Trollhättan (1).
Motivering: Hajra är en utmärkt sista utpost i IFK Trollhättan, och står ofta för många spektakulära räddningar. Matchen mot Edet i veckan var inget undantag. Hajra kunde inte göra något åt baklängesmålet, men räddade flera oerhört farliga skott på slutet – och därigenom tre poäng åt sitt IFK.

Mittback: Kalle Berner, Frändefors IF (1).
Motivering: Han borde förstås ha kommit med tidigare, men bättre sent än aldrig. Kalle Berner har nämligen varit Frändefors stora pådrivare under vårsäsongen och briljerat för det mesta, precis som i den senaste veckans båda matcher. Berner är givetvis alldeles för bra för att spela i division 5.

Mittback: Sofia Ohlsson, Vänersborgs FK (2).
Motivering: Flera VFK-spelare stod för ett fint defensivt arbete mot Arentorp Helås, och det var egentligen inte där som Ohlsson stod ut i mängden. Istället är det kombinationen med ett fint försvarsagerande och det drömmål hon gjorde från 30-35 meter som ger henne ännu en uttagning i Veckans elva.

Mittback: Linus Lindholm, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Lindholm är inte de stora rubrikernas man, utan snarare en pålitlig slitvarg som alltid gör sitt jobb på ett förtjänstfullt sätt. Han sätter laget före jaget, viker aldrig en tum i närkamperna och är allmänt nyttig. Senast mot Virgo var vänsterbacken dessutom väldigt bra, och premieras därför med en plats här.

Högermittfältare: Johan Karlsson, Trollhättans FK (1).
Motivering: Karlsson var ett ständigt orosmoment för Göta med sin snabbhet och irrationella spelstil. Det var egentligen bara det sista lilla som saknades när matchen stod och vägde. Vi får dock inte glömma att han stod för en målgivande framspelning – och dessutom blev utvisad på slutet, till råga på allt.

Central mittfältare: Amanda Sjöö, Vänersborgs IF (2).
Motivering: Sjöö inledde matchen mot Elmer-Fåglum/Främmestad/Nossebro som anfallare, men avslutade som mittfältare. Därför placeras hon på den här positionen. Hur som helst, Sjöö har visat sig vara en ovärderlig spelare för sitt VIF, och stod för samtliga tre mål i matchen. Hatten av för det.

Central mittfältare: Paul Khajo, Skoftebyns IF (3).
Motivering: Det stod mellan honom och lagkompisen Ewenborg, men den här gången är det Khajos tur att få stå i rampljuset. Mittfältaren krönte nämligen en fin arbetsinsats mot Virgo med att göra det avgörande målet. Och det var ingen dålig strut heller. Paul Khajo är kung just nu, så enkelt är det.

Vänstermittfältare: Pia Brunberg, Lödöse Nygård IK (1).
Motivering: Brunberg är navet på LNIK:s mittfält, och en spelare som lagkamraterna ofta förlitar sig till. Borta mot Alingsås KIK var hon närmast felfri, och bäddade därmed för övriga offensiva krafter att härja fritt. Pia Brunberg betyder helt enkelt väldigt mycket för LNIK:s spel.

Högeranfallare: Kenny Adeshigbin, Vänersborgs FK (1).
Motivering: Den amerikanske anfallaren har väl inte rosat marknaden sedan sin ankomst till VFK, men det här kan ha varit hans genombrottsvecka i division 2. Det blev mål både mot Lidköpings FK och Karlstad BK, och kanske det hindra VFK ifrån att leta efter en ersättare i sommar.

Central anfallare: Bouraoui Maatoug, Trollhättans Syrianska (1).
Motivering: Trollhättans Syrianska är – åtminstone för min del – den stora positiva överraskningen i division 6 så här långt. Hur långt det räcker återstår att se, men Bouraoui Maatoug såg i helgen till att öka lagets chanser till en topp två-placering betydligt genom att göra båda målen mot Lödöse Nygård.

Vänsteranfallare: Dick Johansson, Håfreströms IF (1).
Motivering: Okej, Dals Långed ligger sist i Dalslandsfemman och är kanske inte världshistoriens främsta lag. Ändå kan man inte ta bort Dick Johanssons insats i lördagens match, där han gjorde fem mål – varav ett på ”halvbicycleta” och ett på en äkta cykelspark. Zlatan Ibrahimovic hade knappt kunnat göra det bättre själv.

Tränare: Tobias Karnevi, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Han är en fantastisk man på alla sätt och vis, Karnevi. Och en utomordentlig fotbollstränare, förstås. Det har bevisats vid flera tillfällen under våren, och inte minst i senaste omgången när han lyckades gjuta mod i sina mannar, som vände 0-2 till 3-2 borta mot tabelltvåan Kungshamn. Frågan är: Vilket lag kan egentligen stoppa Karnevi och hans Skoftebyn? Inget, tror jag.

Domare: Mirsad Sela, Sjömarken (2).
Motivering: Mirsad Sela har blivit en riktig favoritdomare för egen del, mestadels tack vare hans lugna uppträdande och fina känsla för spelet. Dessutom är han humor, vilket definitivt inte skadar. Sela stod för övrigt för två fina insatser i veckan – först i Edsvära-Norra Vånga-Trollhättans FK och sedan IFK Trollhättan-Edet.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*