Onsdagslistan: Vårens succéspelare (herr)

Jag älskar att summera saker, det vet ni säkert sedan tidigare. Nu när sommaruppehållet är här så är det därmed helt logiskt att utse vårsäsongens succéspelare på herrsidan. Allt annat hade varit galenskap, helt enkelt.

Mina favoriter hittills hittar ni här nedan:


Paul Khajo, från Skoftebyns IF, toppar Onsdagslistan denna vecka. (Bild: Sebastian LaMotte)

1. PAUL KHAJO, SKOFTEBYNS IF
Det har snackats om Paul Khajo i ett par år, men det föreföll länge osäkert om han verkligen skulle förverkliga sin fulla potential. I vägen stod framförallt mittfältarens heta temperament, som ibland satte honom i visst trubbel. Nu verkar dock aggressiviteten ha kanaliserats på rätt sätt, och med sin kraftfulla spelstil är Khajo en mardröm att möta. Utöver sitt hårda jobb är 23-åringen dessutom en pålitlig poängspelare, som känns given i FCT:s kommande elitsatsning. Eller ja, någon elitsatsning i varje fall. 

2. ROBERT BAGGER, FC TROLLHÄTTAN
Att inte ta med Bagger på listan över ”Årets främsta nyförvärv” var naturligtvis ett förödande misstag. Sedan ankomsten till Edsborg har nämligen högeryttern varit offensivt briljant, och skjutit sönder försvar såväl bildligt som bokstavligt talat. Framförallt har jag imponerats av Baggers fart med boll, och frågan är om det finns någon snabbare på den fronten? Nej, förmodligen inte. FCT ska verkligen ha en stor eloge för den här värvningen.


Kenan Mehovic har haft en fantastisk vårsäsong på Vänersvallen, och lär säkert attrahera intresse från klubbar högre upp i seriesystemet. (Bild: Sebastian LaMotte)

3. KENAN MEHOVIC, VÄNERSBORGS FK
Jag har erkänt tidigare att Mehovic är min absoluta favoritspelare i området. Därför känns det nästan overkligt att FCT gjorde sig av med honom för ett par år sedan, och lät VFK förädla denna kolbit till en verklig fotbollsdiamant. Kenan Mehovic är nämligen på väg uppåt, med sin förmåga att alltid utmana rättvänd i farliga ytor och slå sin motståndare. Med honom på planen är magin aldrig särskilt långt borta.

4. LINUS EWENBORG, SKOFTEBYNS IF
Ewenborg och jag var lagkamrater ifjol, och det var svårt att inte imponeras över anfallarens driv under vartenda träningspass. På så sätt är det kanske ingen överraskning att han nu gör succé i Skoftebyn – men jo, det är ju det. Steget från division 5 till 3 är nämligen stort, och att då göra tolv mål under våren, samt toppa seriens skytteliga, är inget annat än sensationellt. Det måste finnas större klubbar som följer den här killen, eller? Jag kan inte tro något annat.

5. PONTUS JOHANSSON, FC TROLLHÄTTAN

Pontus Johansson har alltid varit en skicklig spelare, men lite valpig och ibland för blyg för sitt eget bästa. Han har på så sätt verkat nästan rädd för att ta för sig. Nu är sanningen den motsatta. Johansson har varit oerhört bra i samtliga FCT-matcher som jag sett, och varit lika viktig defensivt som offensivt. Frågan är om det finns någon lokal spelare med en sådan spelintelligens som han har? Nja, inte särskilt många i varje fall.

Senaste onsdagslistorna:
1/7: Snyggaste klubbmärkena
17/6: Snabbaste spelarna (herr)
10/6: Mest svårstavade namnen
3/6: Bästa pådrivarna (dam)
27/5: Bästa pådrivarna (herr)
20/5: Bästa klubblåtarna
13/5: Främsta klubbrivaliteten
6/5: Främsta fotbollsfamiljerna
29/4: Bästa fotbollstwittrarna


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*