Ett blågult äventyr med mersmak

Fem dagar i blågula färger.
Och många nya erfarenheter rikare.
– Vi får se vart det här leder, säger Tobias Berntsson, som tillsammans med Alexander Fäldt varit med P98-landslaget på Bosön i veckan.

Duon, som vanligtvis hör hemma i FC Trollhättans juniorlag, var två av 68 spelare som fick chansen att visa framfötterna inför ögonen på förbundskapten Claes Eriksson. I potten ligger platser i den trupp som i höst ska spela en fyrnationsturnering på hemmaplan, innan Rumänien väntar i ett dubbelmöte.

Där hoppas både Alexander Fäldt och Tobias Berntsson vara med, även om konkurrensen av förklarliga skäl är mördande.
– Det finns väldigt många bra spelare på varje position, så det är svårt att säga något nu. Samtidigt hoppas man ju alltid. Jag tror att mitt namn är med och diskuteras men att jag kanske inte ligger bland de allra främsta, säger Fäldt som tagits ut till landslagsspel även tidigare.

För Berntsson, som representerade Sjuntorps IF och Edet FK före flytten till FCT, var däremot uttagningen den allra första.
– När jag kom i måndags så kände jag av nervositeten, men dagarna efter släppte det och jag kunde köra för fullt. Jag har också gjort det jag har kunnat, så vi får se vart det leder.

Utöver flera teoretiska moment samt de mer traditionellt upplagda träningarna har även internmatcher arrangerats vid två tillfällen. För Tobias Berntsson blev det totalt 75 minuter som anfallare under dessa, samt 15 som högerytter.
– Det blev inget mål, men jag gjorde bra ifrån mig i vissa enskilda situationer som också ledde fram till mål. Totalt sett tycker jag att det har gått bra, säger han.

Alexander Fäldt fick däremot nöja sig med en halvleks spel. Mittbacken drabbades nämligen av en ljumskskada under torsdagen.
– Jag vet inte vad det är, men jag har haft problem med ljumsken ett tag. Jag kunde knappt gå efter träningen så det var lite tungt, berättar Fäldt som har ett förflutet i Trollhättans FK.

(Bild: Privat; Tobias Berntsson längst till vänster och Alexander Fäldt till höger)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*