Sommarläsning: Fotbollsbloggen tippar, del 1


Herrarnas division 2 Norra Götaland är först ut när Fotbollsbloggen summerar våren och dessutom tippar hur tabellen ser ut efter höstens spel. (Bild: TTELA)

Från och med idag gör Fotbollsbloggen en sammanställning av vårens seriespel, och blickar framåt mot hösten. Hur oväntad eller väntad är den utveckling som kunnat följas hittills? Och är det sannolikt att de lag som toppar tabellen nu också tar hem sina serier i slutändan?

Det är bara spekulationer förstås, men ändå inte utan fog.

Först ut är förresten herrarnas division 2 Norra Götaland. Trevlig läsning!

TABELLEN IDAG:

1. FC Trollhättan, 34 poäng
———————————-
2. IFK Uddevalla, 29
3. Karlstad BK, 26
4. IK Gauthiod, 26
5. Skövde AIK, 26
6. Lidköpings FK, 26
7. Grebbestads IF, 24
8. Vänersborgs FK, 24
9. Stenungsunds IF, 17
10. Nordvärmland FF, 12
11. Karlslunds IF HFK, 11
———————————-
12. Rynninge IK, 10
———————————-
13. Tibro AIK FK, 9
14. IFK Skövde FK, 3

Kommentar: FC Trollhättan har varit den stora dominanten under våren, men lär ändå vara besviket då serieledningen ”bara” är fem poäng. Bakom är det tätt så det förslår, med IFK Uddevalla som närmast jagande lag och därefter en kvartett bestående av fyra lag. Vänersborgs FK är åtta men har endast två poäng upp till tredjeplatsen. I botten innehas just nu de två nedflyttningsplatserna av Skövde och Tibro.

TABELLEN EFTER SÄSONGEN:

1. FC Trollhättan
———————————-
2. IFK Uddevalla
3. Gauthiod
4. Grebbestad
5. Skövde AIK
6. Karlstad BK
7. Vänersborgs FK
8. Lidköpings FK
9. Stenungsund
10. Nordvärmland
11. Rynninge
———————————-
12. Karlslund
———————————-
13. Tibro
14. IFK Skövde

Kommentar: Nej, FCT tar hem det här, trots en tuff inledning med två raka bortamatcher (Karlstad och Karlslund). Det finns en större offensiv kapacitet i FCT jämfört med IFK Uddevalla, som tillsammans med Gauthiod känns som det starkaste laget därbakom. Grebbestad bör kunna klättra ett par placeringar under hösten med tanke på att man fått onödigt dålig utdelning i vissa matcher, medan VFK förmodligen får nöja sig med en stabil mittenplacering. Frånvaron av en kvalplats innebär också att kampen om andraplatsen blir rätt så ointressant. I botten förefaller det relativt säkert att IFK Skövde åker ur, och Tibro lär göra laget sällskap. Både Karlslund och Rynninge känns nämligen snäppet starkare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*