Superettans serieledare testar Kenan Mehovic


Kenan Mehovics framfart i division 2 har noterats borta i Jönköping, där superettans serieledare J-Södra har bjudit in 21-åringen på ett provspel. (Bild: Sebastian LaMotte)

Kenan Mehovics vårsäsong i Vänersborgs FK har gett eko på andra håll i landet.
Inte minst hos superettans serieledare, Jönköpings Södra.
– Det hade varit ett jättefint steg, säger 21-åringen.

Förra sommaren testades Kenan Mehovic av allsvenska Helsingborgs IF. Det var en nyttig erfarenhet, men ledde inte till någon övergång.

Istället blev mittfältaren kvar i VFK, där han i år har varit en av lagets allra bästa spelare i division 2.
– Efter de tre första matcherna kom jag igång, och jag har verkligen spelat mitt livs fotboll. Jag har aldrig varit i bättre form, och därför kom uppehållet nästan lite olägligt, konstaterar Mehovic som ändå har hållit igång.

Av förklarliga skäl. På torsdag ska han nämligen till Värnamo för att spela match med Jönköpings Södras U21-lag, efter att en av klubbens scouter upptäckt honom.
– Det var oväntat, men jättekul. De leder ju rätt så stort i superettan och det hade varit ett jättefint steg att ta om möjligheten finns. Det är klubb som tar vara på sina unga spelare, menar Mehovic.

Samtidigt är J-Södra inte den enda föreningen som hört av sig på sistone.
– Det är många klubbar som har ryckt i mig redan mitt under säsongen, men det är ju svårt att gå när man har ett avtal. Samtidigt njuter jag bara av intresset. Det känns nästan överväldigande.

Särskilt surrealistiskt blir det när Mehovic tänker tillbaka på vad som har hänt sedan tiden i FC Trollhättan, som han kallar ”hemsk”.
– Där trodde jag att jag bara kunde leva på min bollskicklighet, så det har jag fått lära mig den hårda vägen. När jag kom till VFK hade jag dåligt självförtroende, men det har byggts upp tack vare Raimo (Käkelä) och grabbarna. Jag vet att jag kan misslyckas men ändå få spela, och det har gjort mycket för mig, säger han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*