Landslagsmeriterad mittfältare klar för TFK

I vintras lämnade Elmer Hirvonen sitt TFK för FCT.
Nu gör den landslagsmeriterade mittfältaren den omvända resan.
– Jag känner att jag behöver ha kul igen, säger han.

Det var i den första landslagstruppen efter 2013 års elitläger i Halmstad som Elmer Hirvonen tog plats. Han hade då precis debuterat för Trollhättans FK i division 5 och gjort två mål i sin första match. Fotbollslivet lekte.

Så småningom kom dock skadeproblemen, men trots detta togs Hirvonen ut på nytt i P98-landslaget den efterföljande våren. Några månader senare valde han att nappa på erbjudandet att spela i FC Trollhättans juniorlag.
– FCT är bra på många sätt, men jag känner inte riktigt att jag passar in i lagets spelstil. Jag har varit skadad en del och känner att jag behöver ha spela och ha kul igen, säger den snart 17-årige (fyller i augusti) talangen.

Under säsongen har det totalt blivit en match från start samt två inhopp. En orsak till det är att Elmer Hirvonen brutit både foten och armen, samt haft en bristning i låret däremellan.
– Men nu känns det väldigt bra faktiskt. Jag är fräsch i kroppen, säger han.

Mentalt har det senaste halvåret dock varit tufft, och därför hoppas Hirvonen få en nystart i TFK, som ligger på den nedre kvalplatsen i division 4 Norra.
– Det har varit lite jobbigt psykiskt och jag känner att jag behöver få spela lite matcher för att jag inte ska sluta, tröttna eller ha en negativ inställning.

TFK har endast gjort nio mål på tretton matcher under våren, och förhoppningen är att Elmer Hirvonen ska bidra framöver med sin offensiva kreativitet.
– Jag ska i alla fall vara med och konkurrera om att spela där. Det låter bra att det behövs någon kreativ, det passar ju mig, säger han.

(Bild: Sebastian LaMotte)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*