Onsdagslistan: Vårens succéspelare (dam)

Förra veckan utsåg Fotbollsbloggen vårsäsongens succéspelare på herrsidan, och idag vänder vi således blickarna mot damerna istället. Vilka har varit allra mest framträdande hittills?

Jo, om ni frågar mig så är det följande fem:


Skoftebyns Linnea Hed har haft en strålande vårsäsong och är – åtminstone enligt Fotbollsbloggen – den spelare som glänst allra mest på damsidan så här långt. (Bild: SIF)

1. LINNEA HED, SKOFTEBYNS IF
Linnea Hed har tillhört Skoftebyn i ett par år, men det är kanske först under denna säsong som hon visat sin verkliga potential. Mittbacken har nämligen varit jämnheten själv och – tillsammans med Sofie Sandersson samt Linda Blomberg – anfört Skoftebyn under hela våren. Hon är nämligen inte bara enastående brytningssäker och utrustad med en skicklig passningsfot, utan också nästan omöjlig att utmanövrera i luften. 23 år gammal har Hed verkligen fått sitt stora genombrott på lokal nivå.

2. TILDA MAGNUSSON TELL, LÖDÖSE NYGÅRDS IK

Det är Matilda Johansson – en annan oerhört skicklig spelare – som gjort målen i LNIK, men själv har jag främst fastnat för Tilda Magnusson Tell. Här har vi nämligen en enormt snabb och spelintelligent anfallare, som alltid tar smarta löpningar och hittar rätt passningsvägar när hon själv har bollen. Magnusson Tell är dessutom bara 17 år gammal (fyller 18 i höst) och en talang som ska bli intressant att följa både under återstoden av säsongen och långt därefter.

3. LISA BUSSQVIST, VÄNERSBORGS FK
Mittbackskollegan Sofia Ohlsson har också gjort det mycket bra i en ovan position, men VFK:s grundtrygghet på defensiv planhalva beror i första hand på Lisa Bussqvist. Försvararen har sina främsta fördelar i blicken för spelet – hon tycks alltid upptäcka faror sekunden innan de uppstår. Dessutom styr Bussqvist sina yngre kollegor med rutinerad hand. Utan henne hade kanske division 2 visat sig vara en övermäktig uppgift för VFK.

4. MAJA LARSSON, VÄNERSBORGS IF
Maja Larsson är inte den spelare som fått störst rubriker hittills i VIF. Istället har hon ofta hamnat i Kajsa Mazolas och Amanda Sjöös skugga. Det lär dock inte vara ett problem – Larssons främsta egenskap är nämligen hennes förmåga att sätta laget före jaget, och att sätta skräck i motståndarna genom att vara i konstant rörelse. Det är således hennes slit som, åtminstone indirekt, inneburit att Sjöö fått så många målchanser under våren. Toppar och dalar har det funnits på många ställen i VIF, men Maja Larsson är alltid lika jämn och bra.

5. SOFIE SANDERSSON, SKOFTEBYNS IF

Sandersson utsågs ifjol till den bästa lokala försvararen på damsidan. Sedan dess har hon flyttats upp i en defensiv innermittfältsposition, i första hand för att kunna styra spelet som den general hon är. När det väl stämmer – vilket är ofta, ska tilläggas – undrar jag om inte Sandersson är områdets bästa spelare alla kategorier, men vi låter det vara osagt tills vidare. Istället konstaterar vi att 21-åringen gör underverk för sitt Skoftebyn, som har siktet inställt på division 1-spel inom en inte alltför avlägsen framtid.

Senaste onsdagslistorna:
8/7: Vårens succéspelare (herr)
1/7: Snyggaste klubbmärkena
17/6: Snabbaste spelarna (herr)
10/6: Mest svårstavade namnen
3/6: Bästa pådrivarna (dam)
27/5: Bästa pådrivarna (herr)
20/5: Bästa klubblåtarna
13/5: Främsta klubbrivaliteten
6/5: Främsta fotbollsfamiljerna
29/4: Bästa fotbollstwittrarna


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*