Sommarläsning: Fotbollsbloggen tippar, del 2


Annika Möller och hennes Skoftebyn ligger trea i division 2 Södra efter vårsäsongen. Men hur går det i höst? Fotbollsbloggen ger er svaret. (Bild: SIF)

Fotbollsbloggen fortsätter sin sammanställning av vårens avverkade omgångar, men blickar också framåt och försöker tippa höstens utveckling i de lokala serierna. Näst på tur på den fronten är damernas division 2 Södra, med tre representanter från trakten.

Ni hittar dem här nedan.

TABELLEN IDAG:

1. Bergdalens IK, 25 poäng
———————————-
2. Borås GIF, 24
3. Skoftebyns IF, 21
4. IK Friscopojkarna, 19
5. Lödöse Nygård IK, 15
6. Sjömarkens IF, 15
7. Alingsås KIK, 9
———————————-
8. Wargöns IK, 8
———————————-
9. Äspereds IF, 7
10. Kindaholms FF, 4

Kommentar: Skoftebyn hakar på i toppen efter nio spelade omgångar (Borås har spelat tio), och har presterat starkt under våravslutningen. Avståndet upp till Bergdalen, som man möter på bortaplan i höst, är fyra poäng, vilket inte är omöjligt att ta ikapp. Bakom dessa är Lödöse Nygård aningen för svagt för att kunna utmana om uppflyttning, men alldeles för starkt för att åka ur. Man har hamnat i ett vakuum i mitten av tabellen helt enkelt. Wargön, som tagit två segrar på elva matcher, klev över nedflyttningsstrecket för första gången efter senaste omgången, och hoppas bli kvar där i höst.

TABELLEN EFTER SÄSONGEN:

1. Bergdalen
———————————-
2. Skoftebyn
3. Borås GIF
4. Lödöse Nygård
5. Friscopojkarna
6. Sjömarken
7. Alingsås
———————————-
8. Wargön
———————————-
9. Kindaholm
10. Äspered

Kommentar: Lödöse Nygård hade inför säsongen hoppats kunna slåss om en topp tre-placering, men det blev inte som man hade tänkt sig. Målvakten Gabriella Jonassons återkomst efter hjärntumören – tillsammans med Evelina Löfströms comeback efter tiden i Åsa IF – lär dock borga för en betydligt bättre höst, där man äntligen visar klassen. Någon uppflyttning är det definitivt inte tal om, utan där är det istället Skoftebyn som aspirerar. I slutändan lär dock Bergdalen dra det längsta strået, med Wargön får ha siktet inställt på att undvika kval alternativt nedflyttning. Jag tror nog ändå att det är det förstnämnda som väntar efter seriens slut i höst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*