Onsdagslistan: Vårens besvikelser (lag)

Fotbollsbloggen har sedan starten nästan uteslutande listat positiva företeelser – det är nämligen aldrig roligt att fokusera på det negativa, eller sparka på de som redan ligger. Men samtidigt blir det lite tandlöst om man inte kan kritisera heller.

Åtminstone inte när det är befogat.

Veckans onsdagslista tar därmed fasta på detta och rankar vårens största besvikelser bland våra lokala lag. Det är, med andra ord, klubbar som presterat under förväntan på ett eller annat sätt.

Min egen förhoppning är att samtliga ska gå bättre i höst.


Frändefors IF har haft en förhållandevis tuff vårsäsong och utses därför som den största ”besvikelsen” av våra lokala klubbar i TTELA-land. (Bild: FIF)

1. FRÄNDEFORS IF (HERR)

Jag höjde ”Fiffen” till skyarna efter förra säsongen, och det var sannerligen befogat. Då var förväntningarna nämligen låga, men ändå lyckades laget överraska och sluta på tredje plats i serien, mycket tack vare tränaren P-A Lundkvist. I år – med flera oerhört fina nyförvärv i truppen – var tanken att den placeringen skulle förbättras, men det blir en svår uppgift inför hösten. Frändefors har visserligen bara fem poäng upp till tvåan Håfreström, men positionerar sig som sexa i tabellen. Det var inte riktigt vad jag hade trott på förhand.

2. UPPHÄRADS IS (HERR)
Jag är inte helt säker, men det känns som att Upphärad självt var med om att skruva upp förväntningarna inför säsongen. Det här var året då man skulle lämna division 6 för alltid. Efter tolv omgångar är, tyvärr, den möjligheten borta. UIS har nämligen elva poäng upp till tvåan Syrianska och har under våren haft problem med skador och bristande inställning på vissa håll. Det har lett till spelarbrist i några matcher, och med den rådande konkurrensen är det då tufft att kunna utmana i toppen av tabellen. Nej, bättre lycka 2016 istället, hörni.

3. LÖDÖSE NYGÅRD (DAM)
Trots tappet av Evelina Löfström fanns en förhoppning om att LNIK skulle kunna utmana i den absoluta toppen av tabellen, och kanske till och med gå upp. Efter en svag start var de förhoppningarna skjutna i sank. Några jobbiga skador ställde till det för LNIK, som släppt in aningen för många bollar för att kunna hota om uppflyttning. Det ser visserligen ljust ut inför hösten – Löfström är ju tillbaka, bland annat – men det lär ändå vara nästan omöjligt ut att säkra en topp tre-placering.

4. TROLLHÄTTANS BOIS (DAM)
Ja, det här är kanske väl hårt med tanke på att BoIS ligger på andra plats i tabellen, men jag tycker ändå att fyra förluster under våren är ett par för många. Vid det här laget hade jag – och många fler med mig – räknat med att det så talangfulla laget skulle ha sprungit ifrån i toppen av den västra trean. Istället har man satt sig i en lite jobbig sits, med fyra poäng upp till Vänersborgs IF och en match mer spelad. Kanske bör det resultera i att målsättningen justeras, och att man får hoppas på att kunna nå den kvalplats som inte förvaltades ifjol.

5. GÖTA BK (HERR)
Ingen förening är så bra på att sätta press på sig själv som Göta BK. Ändå känns det ibland som att man inte riktigt trivs i favoritsitsen. Under våren har division 4-laget nämligen tappat alldeles för många ”enkla” poäng, och har därför fyra pinnar upp till den tredjeplats som ger kval efter säsongens slut. Det är definitivt ingen omöjlig uppgift, men jag och många andra hade nog trott att Göta skulle ha ett betydligt mer gynnsamt utgångsläge i det här skedet av året.

Senaste onsdagslistorna:
15/7: Vårens succéspelare (dam)
8/7: Vårens succéspelare (herr)
1/7: Snyggaste klubbmärkena
17/6: Snabbaste spelarna (herr)
10/6: Mest svårstavade namnen
3/6: Bästa pådrivarna (dam)
27/5: Bästa pådrivarna (herr)
20/5: Bästa klubblåtarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*