Sommarläsning: Fotbollsbloggen tippar, del 5


Mikael Bengtsson, Niclas Graff och de andra i Göta BK kan se fram emot en rolig höst. Åtminstone om Fotbollsbloggen får tippa. (Bild: Beatrice Andersson)

Det är alltid vanskligt att tippa sin egen serie, men det är precis vad jag tänker göra idag när herrarnas division 4 Norra ska granskas i detalj. Bland de lokala representanterna finns inte bara mitt eget Trollhättans FK, utan också IFK Trollhättan, Göta och Edet.

Här nedan kan ni se hur jag tror att det går för dem i höst.

TABELLEN IDAG:

1. Åsarp-Trädet, 32 poäng
———————————-
2. IFK Mariestad, 27
3. Falköpings FK, 25
———————————-
4. IFK Trollhättan, 23
5. Göta BK, 21
6. Skultorps IF, 19
7. Tidaholms GoIF, 18
8. Edet FK, 16
9. Ulvåkers IF, 14
———————————-
10. Trollhättans FK, 14
———————————-
11. Edsvära-Norra Vånga FF, 11
12. Elmer-Fåglum FK, 2

Kommentar: I ett lokalt perspektiv är tabellen uppdelad i två skikt, där IFK Trollhättan och Göta tampas om uppflyttning medan Trollhättans FK och Edet försöker undvika nedflyttning. Med sin fina form på senare tid – 16 av 18 möjliga poäng inför uppehållet – har IFK klättrat många placeringar och gett sig en storartad chans att återvända till division 3. Göta har samtidigt haft vissa problem med målskyttet och bara åstadkommit 19 baljor, vilket är halva skörden jämfört med några av de övriga topplagen. Samma problem har TFK på den nedre kvalplatsen, med endast nio gjorda mål. Lagets form har dock varit bättre än den hos Edet, som bröt en svit på fem raka förluster genom att besegra jumbon Elmer-Fåglum strax före sommarvilan. Är man på gång nu?

TABELLEN EFTER SÄSONGEN:

1. IFK Mariestad
———————————-
2. Åsarp-Trädet
3. Göta
———————————-
4. IFK Trollhättan
5. Falköping
6. Skultorp
7. Tidaholm
8. Trollhättans FK
9. Ulvåker
———————————-
10. Edet
———————————-
11. Edsvära-Norra Vånga
12. Elmer-Fåglum

Kommentar: Ett lokalt lag får kvala uppåt, och ett lag får kvala nedåt. Så tror Fotbollsbloggen att resultatet blir efter den höst som väntar. Göta känns i grunden som ett aningen starkare fotbollslag än IFK Trollhättan, och lär därmed sprinta förbi. Förvänta er dock en jämn kamp. I botten får ett Edet med begränsad truppbredd svårt att hålla Ulvåker och TFK bakom sig, även om vi även här lär få se en strid som avgörs i de sista omgångarna och där inget lag går säkert. Om nu kval väntar för våra närbelägna representanter så hoppas vi naturligtvis också på en positiv utgång – med Göta till trean, och Edet kvar i fyran.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*