Sommarläsning: Fotbollsbloggen tippar, del 6


Trollhättans BoIS väntas utmana om seriesegern i höst, och får Vänersborgs IF som tuffaste konkurrent om förstaplatsen i division 3 Västra. (Bild: TBoIS)

Granskningen av de lokala serierna fortsätter och idag har turen kommit till division 3 Västra dam, där Vänersborgs IF och Trollhättans BoIS hör hemma.

Det är dessa två lag som toppar tabellen just nu – och det förväntas de även göra när säsongen är slut.

TABELLEN IDAG:

1. Vänersborgs IF, 22 poäng
———————————-
2. Trollhättans BoIS, 18
———————————-
3. Kållandsö GoIF, 18
4. Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro, 14
5. Lidköpings FK Akademi, 14
6. Kinne-Vedum/Källby, 11
7. Sollebrunns AIK, 9
8. Jung-Kvänum 10 IF, 9
———————————-
9. Södra Härene IF, 3

Kommentar: VIF har haft en fantastiskt fin säsong hittills med endast två poängförluster på nio omgångar. Man har dessutom en match mindre spelad än Trollhättans BoIS och kan därigenom rycka rejält i början av hösten. Spelschemat är nämligen oerhört intressant – först möter man tabelltrean Kållandsö på hemmaplan (23 augusti) och sedan BoIS på bortaplan (29 augusti). Där kan mycket väl serien avgöras. Trollhättelaget har samtidigt varit en liten negativ överraskning med fyra förluster på tio matcher. Det här var ju seriefavoriten på förhand.

TABELLEN EFTER SÄSONGEN:

1. Vänersborgs IF
———————————-
2. Trollhättans BoIS
———————————-
3. Kållandsö
4. Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro
5. Lidköpings FK Akademi
6. Sollebrunn
7. Kinne-Vedum/Källby
8. JK10
———————————-
9. Södra Härene

Kommentar: I princip är tabellen i höst identisk med den som vi ser nu. VIF lär nämligen ta hem serien, medan BoIS placerar sig närmast där bakom. Kajsa Mazolas och Amanda Sjöös tyngd avgör, helt enkelt. Det innebär att VIF går upp i division 2 medan BoIS – för andra året i rad – tvingas kvala. Där tror jag dock att man har större chans att lyckas denna gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*