Veckans elva #14

Semestern är över för min del, och jag rivstartar därför med den fjortonde upplagan av Veckans elva. Relativt få lag har varit i farten den här veckan, vilket innebär att några klubbar representeras av fler än en spelare.

Lagom till nästa helg bör det dock se bättre ut på den fronten, om man säger så.

Målvakt: Besarion Kodalaev, Vänersborgs IF (1).
Motivering: VIF var ett tag illa ute mot bottenlaget Vallen, men mycket tack vare Kodalaevs avgörande räddningar kunde man till slut vinna och ta tre viktiga poäng. Den jättelike georgiern har visat sig vara en kanonvärvning för division 3-laget.

Mittback: Robin Rundström, FC Trollhättan (1).
Motivering: Rundström har fått oförtjänt lite beröm i år. Själv tycker jag att han har vuxit ut till ett tydligt utropstecken, med sina stabila insatser och fantastiska fötter. Matchen borta mot Karlslund i helgen var inget undantag.

Mittback: Peter Mandic, Vänersborgs FK (3).
Motivering: Jag vet faktiskt inte hur bra Mandic var mot Nordvärmland, men han visade åtminstone återigen sin målfarlighet genom att sätta den avgörande bollen när tiden höll på att rinna ut. Det räcker till en plats i den här veckans elva.

Mittback: Andreas Schmidt, Vänersborgs FK (3).
Motivering: Schmidt är en elegant spelare med fin bollkoll, men vars största styrka är inställningen. Det är den som tagit honom hit, och lär ta honom ännu längre än så. Mot Nordvärmland var det just vinnarskallen som låg bakom den fina insatsen och VFK:s tre poäng.

Högermittfältare: Gustav Svensson, Vänersborgs IF (1).
Motivering: Svensson är en talang av rang, och trots sin ringa ålder (16) har han kommit att bli en betydande startspelare. Mot Vallen var han kanske bäst på planen av samtliga spelare, och ett konstant offensivt hot. Det ska med andra ord bli väldigt intressant att följa den här killen framöver.

Central mittfältare: Karl Wennerström, Melleruds IF (1).
Motivering: Wennerström var en av planens allra främsta aktörer mot Virgo, och han styrde spelet som en stor strateg från sin innermittfältsposition. Fortsätter Wennerström på samma sätt framöver så lär Mellerud ta många poäng till i höst.

Central mittfältare: Kenan Mehovic, Vänersborgs FK (4).
Motivering: Mehovic har en ruskig dagsform, men det visste ni ju sedan tidigare. Mot Nordvärmland var han bra mest hela tiden, och hade dessutom ett skott i stolpen strax före segermålet kom på slutet. Jo, det går bra just nu för 21-åringen.

Vänstermittfältare: Joel Lundgren, Melleruds IF (1).
Motivering: Lundgren låg bakom det mesta för MIF i segermatchen mot Virgo. Det blev nämligen ett mål och två assists för yttern, som är oerhört svårfångad med sin snabbhet och aviga spelstil.

Högeranfallare: Tobias Svensson, Melleruds IF (1).
Motivering: Tobias Svensson har haft det lite tufft under våren, och inte fått målskyttet att släppa på allvar. Kanske är det ett minne blott nu – i helgen blev det nämligen två mål för den talangfulle anfallaren, som har så mycket i sig.

Central anfallare: Josef Daoud, FC Trollhättan (2).
Motivering: Klockan hade tickat in på tilläggstid när Daoud använde huvudet för att ge sitt FCT ledningen med 3-2 mot Karlslund. Själv hade han kanske inte gjort sin bästa match, men vad gör väl egentligen det – Daouds uppdrag är nämligen att göra mål och vinna matcherna åt sitt lag, precis som han gjorde här.

Vänsteranfallare: Mido, FC Trollhättan (4).
Motivering: Mido kom alldeles nyligen till FCT, men han har omedelbart satt ett avtryck. Mot Karlslund kom han in när det såg mörkt ut, men med sin förmåga att alltid utmana sin motståndare så gav han laget den energi som behövdes, och som sedermera resulterade i tre poäng.

Tränare: Raimo Käkelä, Vänersborgs FK (1).
Motivering: VFK var på väg att tappa dyrbara poäng borta mot Nordvärmland, när Käkelä beordrade ett trippelbyte. Det gav också effekt för vänersborgarna, som kunde resa hem med en 3-1-seger i bagaget. Tacka – åtminstone delvis – Käkelä för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*