Taher uttagen till kvalspel med Libanon

Provspelet med Libanons U21-landslag blev framgångsrikt.
Därför är Moussa Taher nu uttagen i truppen till kvalet i Asian Cup, vilket också innebär att han missar resten av Skoftebyns säsong.

Fotbollsbloggen har tidigare berättat om Moussa Tahers resa till Beirut, där han fick chansen att träna med Libanons U19- samt U21-landslag. I potten fanns en biljett till nationens kvalspel till Asian Cup, där de främsta asiatiska länderna deltar.

Den vindsnabbe yttern lyckades också imponera på förbundskaptenerna, trots den 40-gradiga värmen.
– Ja, de ville verkligen ha mig. De sa till min faster, som bor där borta, att de behöver mig för att vinna. Jag blev jätteglad när jag fick höra det, säger Taher på telefon från Stockholm, dit han tvingats resa för att förnya sitt libanesiska pass.

Länge såg just det sistnämnda ut att stoppa hans medverkan:
– Jag var lite orolig ett tag eftersom jag hade så kort tid på mig, men nu är det klart att jag kan åka.

Libanon ligger tvåa i kvalgrupp G med tre poäng på två omgångar, och härnäst väntar mötet med ettan Sydkorea. En månad senare möter man Burma i Bangkok.
– Jag tror att vi har en liten chans att gå vidare, men vi är också ett litet fotbollsland jämfört med Sydkorea. Först och främst ska jag tänka på mig själv genom att göra mitt bästa och försöka visa upp mig, säger Taher som nyligen spelade 70 minuter i en träningsmatch mot ett lag från den libanesiska högstaligan.

Samtidigt som Moussa Taher gläds åt uttagningen – och fem veckor på resande fot med landslaget – så sörjer han också att han missar serie-epilogen med Skoftebyn.
– Det är inte kul alls, jag vill ju vara med grabbarna och spela. Men jag tror ändå att vi kommer gå upp från den här serien, säger han.

(Bild: SIF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*