Duo byter IFK Uddevalla mot Edet FK


Johan Ewerlöf tillbringar resten av säsongen i Edet FK, precis som lagkamraten i IFK Uddevalla, Albin Sheqiri. (Bild: IFK Uddevalla)

Edet siktar på att säkra nytt kontrakt i division 4.
Till sin hjälp får man Johan Ewerlöf och Albin Sheqiri, båda från IFK Uddevalla.
– Vi vill tillföra lite energi, säger den spelande assisterande tränaren Mats Johansson.

Att det är 37-årige Johansson som sytt ihop affären kommer knappast som någon överraskning. Under många säsonger representerade han IFK Uddevalla som spelare, och han har även bistått klubben på marknadssidan.

På så sätt är övergångarna ett tack för lång och trogen tjänst, men också en möjlighet för Johan Ewerlöf och Albin Sheqiri att få välbehövlig speltid.
– Det känns jättebra. Johan har jag spelat med i många år och han är en väldigt stabil och brytningssäker back. Dessutom är han en väldigt bra kille. Albin är en ung och lovande anfallare som vi hoppas kan få tillbaka lite självförtroende och visa hur bra han är, säger Mats Johansson.

Ewerlöf har gjort över hundra matcher i IFK Uddevallas blåvitrandiga dress, och han ser fram emot att få spela de sista fem omgångarna med Edet, som ligger på nedflyttningsplats i den norra fyran.
– Det ska bli roligt att försöka hjälpa dem klara sig kvar. Det är liksom en utmaning, säger 26-åringen som också hade anbud från Högsäter samt Svarteborg.

Johan Ewerlöf lär debutera redan till helgen, i bottenmötet med Edsvära-Norra Vånga.
– Det är väl planen, om allt går som det ska. Det är lite tufft att komma in med så kort varsel, men jag ska försöka att bidra så gott jag kan.

Målsättningen är enkel: att ta sig över de två streck som nu separerar Edet från säker mark i tabellen.
– Med de här killarna vill vi tillföra lite energi och rutin. Jag tror att vi löser det här, säger Mats Johansson.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*