Rakt in i hetluften för Alibek

Alibek Aliev, här i Elfsborgs tröja, gjorde i helgen sin första match för finska FF Jaro. (Bild: Jörgen Jarnberger/IF Elfsborg)

I fredags blev han klar för finska FF Jaro.…

Dagen efter debuterade Alibek Aliev.…
– Det gick väldigt snabbt, konstaterar han.

Det var på CSKA Moskvas uppmaning som Alibek Aliev såg sig om efter ett temporärt äventyr, och bland alternativen fanns flera ryska klubbar.

Den förre elfsborgaren ville dock till Norden och hamnade så småningom i finska Jaro, där han inte ens hann med att träna innan det var dags för ligamötet med Kotka. Matchen var också Alibeks första i A-lagssammanhang sedan tiden i Vänersborgs FK.
– Formen är helt okej, men att spela i U21- och herrlag är två helt olika saker. Därför hoppas jag på mycket speltid och utveckling här, säger han.

Mot Kotka hoppade Alibek in med timmen spelad, och han var inblandad i två intressanta situationer. Den första involverade en fällning inuti straffområdet.
– Jag tycker att det var straff. Jag fick en knuff från två olika håll och tappade balansen, säger han.

På tilläggstid, när Jaro jagade poäng i 0-1-underläge, serverade Alibek Aliev sedan lagkamraten Reginaldo, som sköt över.
– Det var synd. Vi var mycket bättre än laget vi mötte och borde ha vunnit.

Pressen att klara sig kvar i den finska högstadivisionen är stor på laget från Jakobstad, som innehåller 20 000 invånare.
– De säger att de har spelat ut de flesta lagen, men sedan åker de alltid på kontringar eller konstiga mål och har haft lite otur. Nivån här överraskade mig faktiskt, jag trodde inte att den skulle vara så bra.

Alibek Aliev ska stanna i Jaro fram till den 25 oktober, då han återvänder till Moskva igen.
– Jag känner själv att jag inte är redo att gå in och prestera i ryska ligan, den är ju inte liten direkt. Det är överhuvudtaget inte många 19-åringar som är redo för att slåss om en plats i CSKA:s A-lag. Därför känns det bra att vara här nu, spela så mycket som möjligt och försöka hjälpa laget att klara sig kvar, säger han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*