45 000 skäl att fira för LNIK

Lödöse Nygård har haft sportslig framgång i år.
Och nu även ekonomisk sådan.
– Det här är en skänk från ovan, säger ordförande Lars Hansson efter att klubben vunnit 45 000 kronor vid Folkspels gala.

På torsdagskvällen samlades stora delar av föreningslivet på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg för ett pengaregn av sällan skådat slag, med Folkspel som välgörare.

Samtliga klubbar på plats hade visat framfötterna i form av försäljning av Bingolotter samt Sverigelotter under årets gång. De var också garanterade minst 10 000 kronor på förhand.
– Vi var med i en utslagsomgång där vi mötte olika föreningar, och den som sålde flest gick vidare varje gång. Där nådde vi inte ända fram, utan föll på målsnöret. I och med att vi är en så liten förening och har gjort ett så bra jobb så hade dock vårt ombud gjort en skrivelse som innebar att vi fick ett wildcard, berättar Lars Hansson, LNIK:s representant under galan.

Klubb efter klubb försvann, och i slutändan var Lödöse Nygård en hårsmån från att vinna maxbeloppet, 100 000 kronor. Istället fick man nöja sig med 45 000.
– Det var snubblande nära, och ganska svårt att sitta ner det sista. Samtidigt är vi inte bittra alls – det här var ju inte något vi hade planerat, utan bara en skänk från ovan, säger Lars Hansson.

Vad pengarna – som utgörs av ett presentkort på Intersport – ska användas till vet han dock inte än.
– Vi ska ha ett styrelsemöte nästa vecka och sedan får vi se. På något sätt ska det i alla fall komma in i fotbollsverksamheten.

På samma gala vann även Trollhättans FK 10 000 kronor.

(Bild: LNIK)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*