Edet-lånet Sheqiri startar taktikblogg

Edets senaste nyförvärv, Albin Sheqiri, har många strängar på sin lyra.
Inte minst som bloggare och analytiker på Fotbollskanalen.
– Jag har alltid tänkt att fotbollen måste vara mer komplex än det vi får lära oss och se på tv, säger 22-åringen från Uddevalla.

I slutet av augusti offentliggjorde Edet att man lånat in Johan Ewerlöf och Albin Sheqiri (bilden) från IFK Uddevalla. Medan den förstnämnde – med över hundra matcher i IFK-tröjan – var ett bekant namn för de flesta så framstod Sheqiri som en betydligt mer okänd profil.

Anfallaren är uppvuxen i Blekinge, men har tidigare tillhört såväl Qvidings som IFK Göteborgs organisation. Han har dessutom skrivit regelbundet för den engelska fotbollssidan ”Outside of the Boot”.
– Det började med att jag skrev en total analys av Barcelona och hur de spelar och skickade den till sidan, och de gillade vad jag kom med, berättar Albin Sheqiri som sedan den här veckan är ny bloggare på fotbollskanalen.se, där han främst fokuserar på speltaktiska detaljer.

Och det lite nördiga intresset för fotbollens grundläggande beståndsdelar har funnits länge:
– Jag har länge velat gå tillbaka till rötterna. Jag har ju alltid tänkt att fotbollen måste vara mer komplex än det vi får lära oss och se på tv.

Albin Sheqiri har ett Uefa B-diplom och går just nu en årslång kurs i Halmstad, där en Uefa Advanced-utbildning ingår. Målsättningen är att någon gång i framtiden kunna jobba på heltid som fotbollstränare.
– Självklart vill man fortfarande bli fotbollsproffs, men om inte det fungerar så har man ju tränarbiten vid sidan om ändå, säger han.

Du har spelat två matcher i Edet hittills. Hur trivs du där?

– De har behandlat mig jättebra, och jag är förvånad över hur professionellt allt är skött. Det som skiljer mellan fyran och tvåan är inte heller så mycket kvalitén i spelet, utan just tänkandet och spelförståelsen. Men som sagt, jag är positivt överraskad.

Med tre omgångar kvar ligger Edet pyrt till och riskerar nedflyttning. Vad tror du om era chanser att hänga kvar?

– Vi visade ju att vi var mycket bättre än Göta i första halvlek senast, och det är inget dåligt lag. Edet har drabbats mycket av skador och haft otur under säsongen, men det är definitivt inga dåliga fotbollsspelare. Tvärtom. Vi kan lika gärna plocka nio poäng nu på slutet, och det är det som är målet, konstaterar Albin Sheqiri.

Edet möter idag, lördag, Tidaholm på hemmaplan. Då debuterar för övrigt Johan Ewerlöf, som först nu blivit helt spelklar.

Fotnot: Du hittar Albin Sheqiris blogg HÄR!

(Bild: Privat)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*