Överlägset BoIS klart för division 4


Trollhättans BoIS blev på söndagen klart för division 4-spel, sedan man vunnit femman i överlägsen stil. (Bild: TBoIS)

Trollhättans BoIS har helt enkelt inte kunnat förlora i år.
Därför kan man nu också titulera sig seriesegrare i division 5.
– Vi har haft överlägset anfallsspel jämfört med alla andra lag i serien, säger forwarden Anton Westman.

Ifjol avslutade Trollhättan BoIS säsongen på ett storstilat sätt, men den alltför svaga starten innebar att man inte kunde hota i toppen av division 5. I år har situationen varit helt annorlunda – redan från första omgången har laget innehaft tätpositionen i tabellen.

BoIS visade inte minst sin styrka och stabilitet på söndagen när man besegrade närmast jagande Kronäng med 2-0 på bortaplan, efter mål av Johan Kortekangas och Skofteby-lånet Tim Klaar.
– Vi hade det jävligt svårt i början av matchen, men det blev ju hyfsat till slut, säger Anton Westman på telefon, direkt från segerbanketten på Butlers i Trollhättan.

Nerver?
– Ja, och jag var värst av alla: jag avslutade från alla lägen och var väldigt stressad. Ja, alla var stressade. Men det lugnade ner sig, samtidigt som de tröttnade.

Själv är Westman seriens näst främsta målskytt med sina 21 baljor. Och han menar att det offensiva spelet också har varit nyckeln till framgångarna i år.
– Vi har överlägset anfallsspel jämfört med alla andra lag i serien skulle jag säga. Sedan är vi hyfsat stabila bakåt. Även om vi inte styr matchen så är vi hela tiden det farligaste laget, under varje minut, konstaterar Anton Westman.

Som samtidigt också hyllar kollektivet:
– Det spelar egentligen ingen roll vilka som spelar. Vi har haft en del skador; idag tvingades både jag och (Marcus) Bergström gå av och därför hade vi helt nya anfallare, men det fungerade bra ändå. Vi har bredare trupp än vi har haft på länge.

Känslan att stå där som seriesegrare, den var nästan svår att beskriva:
– Det är både glädje och lättnad, menar Anton Westman som nästa säsong får spela division 4-fotboll med Trollhättans BoIS.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*