Omskolad Eriksson öser in mål i Trollhättesexan

Sent omsider skolades Peter Eriksson om till anfallare.
På den positionen har han i år gjort mål i massor.
– Jo, det har blivit några det senaste, konstaterar han ödmjukt.

Lödöse Nygård har i praktiken säkrat den övre kvalplatsen i Trollhättesexan, mycket tack vare sin starka höstform. Peter Erikssons mål har dock också spelat stor roll.

33-åringen kom från Nol i våras och fick vänta på sin chans. Men den kom inte som försvarare eller mittfältare – de två positioner där Eriksson tidigare hade hört hemma.
– Visst har man gjort några mål då och då, men annars har jag mest varit framspelare under tidigare år. Nu fick jag chansen att vara anfallare och ja, varför det har blivit så många mål? Det är några olika anledningar: vi har ett väldigt bra lag och sedan är man bättre tränad nu, konstaterar han.

Peter Eriksson är trea i seriens skytteliga med sina 25 fullträffar. Anmärkningsvärt är att 15 av dessa har kommit i två matcher: åtta mot Spark och sju mot Trollhättans FF nu i helgen.
– Det är kanske lite för stor skillnad på lagen i toppen och botten, men vi har gjort det bra och bara ångat på hela tiden, säger han.

Finns det något typiskt ”Peter Eriksson-mål”, om man tillåts generalisera?

– Nja, det är lite konstigt eftersom jag har gjort mål på alla möjliga sätt. Jag är tvåfotad så det är ingen speciell fot heller, och jag har även gjort nickmål. Sedan har vi ett väldigt bra kantspel så ett vanligt mål är ju att vi kommer runt på kanten och att jag ställer mig rätt, får bollen och sätter dit den.

Med två omgångar kvar tyder som sagt allt på att LNIK får kvala uppåt i seriesystemet. Man har nämligen sex poäng och 60 mål tillgodo på trean Trollhättans Syrianska …
– Jo, det ser så ut. Med den formen som vi har visat under hösten så ska det bli väldigt kul framöver, och jag tror att vi skulle klara av ett kval. Vi är minst så bra att vi skulle kunna spela i division 5, säger Peter Eriksson.

Själv då – betyder kampen i toppen av skytteligan något för dig?

– Det låter kanske klyschigt, men jag tar match för match och försöker prestera så bra som möjligt så att laget vinner. Det hade varit väldigt kul om vi kunde gå upp en division.

(Bild: LNIK)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*