Bader gör succé i Gauthiod


Mirjam Bader, som inför säsongen gick från Vänersborgs FK till IK Gauthiod, har haft stora framgångar i sin nya klubb. (Bild: Bibbi Dahlström)

Hon gick till Gauthiod på chans.
En knapp säsong senare är Mirjam Baders succé total.
– Jag ångrar inte en sekund att jag bytte, säger 17-åringen.

Det kryllar av spelare med Tvåstadsanknytning i Gauthiod. I den senaste matchen mot Stenungsund (seger 6-0) gjorde Stina Jansson och Sanna Jensen från Trollhättan mål, precis som Mirjam Bader och Jonna Thor från Vänersborg. Lägg därtill att även trollhättebon Moa Heinulf spelade från start.

Samtliga har varit lyckosamma under pågående säsong, där Gauthiod ligger på tredje plats i division 1 Norra Götaland. Men allra mest har det handlat om vänstermittfältaren Bader, som är uppe i 13 fullträffar totalt.
– Det har gått väldigt bra, bättre än jag trodde. Först tvekade jag ju på att gå till Gauthiod på grund av speltiden, men det visade sig att jag har fått starta varje match, så det är skönt, säger Mirjam Bader.

Sedan ska det visserligen tilläggas att det dröjde ett tag innan hennes formkurva började peka brant uppåt.
– I början av säsongen blev det inte så många mål, och det berodde kanske på att jag inte hade kommit in i det då. Nu under hösten har målen trillat in, och det är väl för att jag har vant mig vid hur jag ska springa och så.

Bader, som kom från Vänersborgs FK inför säsongen, upplever också att hon har utvecklats kraftigt under året – både i positiv och negativ bemärkelse.
– Jag har lättare för att hitta målet och jag löper mer, förutom i försvarsspelet för där har jag blivit sämre. Jag jobbar inte hem alls nu, säger Mirjam Bader och skrattar.

Chansen är förvisso liten, men Gauthiod kan fortfarande ta hem serien med två omgångar kvar. Då krävs först seger i helgens bortamatch mot serieledande Holmalund.
– Jag har inte hunnit tänka så mycket på det, men vi ska försöka ge dem en match och göra så att de inte vinner serien. Själva hade vi som målsättning att hamna på topp fem, och med tanke på att vi har säkrat tredjeplatsen så är det bättre än vad vi förväntade oss, konstaterar Bader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*