Landslagsman klar för Skoftebyn i futsal


Agon Beqiri får Arena Älvhögsborg som ny hemmaplan från och med i höst, då han representerar Skoftebyn i futsalens allsvenska. (Bild: Stefan Bennhage) 

Skoftebyn laddar för en ny allsvensk futsalsäsong.
Och kan nu stoltsera med ett landslagsmeriterat nyförvärv.
– Det ska bli kul, säger Agon Beqiri.

Så sent som i förra veckan var 22-årige Beqiri i Turkiet för dubbla träningsmatcher med Sveriges futsal-landslag. Där fick han gott om speltid och imponerade dessutom inför höstens VM-kval.
– Jag tycker att jag gjorde ett bra intryck, och det verkar som att förbundskaptenen (Charbel Abraham) kände samma sak. Jag hoppas att jag kan få spela i kvalet, det hade varit grymt, konstaterar Agon Beqiri.

Ifjol tillhörde han SM-silvermedaljören IFK Uddevalla, som förlorade finalen mot Göteborg FC. Från och med i höst bär han dock Skoftebyns svarta ställ.
– I mitt tycke var IFK Uddevalla det bästa laget i Sverige, och därför var det synd att vi inte vann SM. Jag har lärt mig mycket av alla där och ska försöka ta med mig så mycket som möjligt till Skoftebyn, konstaterar Beqiri.

Övertalningskampanjen har pågått en längre tid, och en faktor i ekvationen var den pendling som Agon Beqiri redan gör till Göteborg, där han representerar Qviding i fotbollens division 1.
– Skoftebyn kändes lockande redan från början. Vi har hållit kontakten ett tag och det ska bli roligt att komma hem och spela.

Lika entusiastisk är Christoffer Lundh, som tillsammans med Daniel Andersson håller i Skoftebyns tränartyglar.
– Vi har länge varit väldigt intresserade av Agon, och vilken klubb skulle inte ha varit det? Det är klart att det känns häftigt att värva honom från ett lag som Uddevalla, allt de tagit i har ju blivit till guld, säger Lundh och kokar ner känslorna i tre adjektiv:
– Vi är otroligt stolta, lite förvånade men jävligt glada över att vi har lyckats.

Skoftebyns allsvenska säsong inleds den 1 november mot Göteborg FC, och i första hemmamatchen väntar sedan just IFK Uddevalla. Förutom Agon Beqiri har man tidigare gjort klart med Carl Lext från FC Trollhättan, samt lyckats knyta upp majoriteten av spelare från fjolårets trupp. 

Det skapar också en viss framtidsoptimism:
– Jag ser fram emot futsalen varje år, och ännu mer så i år, säger Beqiri.

***
Agon Beqiris kontrakt med Qviding går ut till hösten, och därefter är det osäkert om han blir kvar eller ej.
– Först och främst hoppas jag att på något lag uppifrån. Jag har gjort en bra säsong hittills och hållit en jämn nivå i ettan, så det hade varit kul att testa högre upp, konstaterar han.

Kan det vara aktuellt med en återkomst till trollhättefotbollen?

– Jag hoppas och tror att FC Trollhättan går upp, och det är klart att det kan bli aktuellt då. Man vet aldrig. Men jag siktar högre upp i första hand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*