Matilda öser in mål – och förhindrar dem


Matilda Johansson, längst till höger, har under hösten prövat på att vara målvakt i Lödöse Nygårds U-lag. Och skyttedrottning har dessutom varit ytterst framgångsrik där. (Bild: LNIK)

Hon är känd som en målskytt av rang.
Men Matilda Johansson är även bra på att förhindra mål.
– Lite kul är det, konstaterar hon.

Skytteligan i division 2 Södra bjuder knappast på någon spänning när bara en omgång återstår. I toppen är nämligen Lödöse Nygårds anfallare Matilda Johansson ohotad – hennes 18 baljor är nästan dubbelt så många som tvåan, Moa Claesson från Bergdalen, har mäktat med.

Samtidigt har ”Morriz”, som hon kallas, vaktat U-lagets stolpar under hösten, och hållit nollan vid samtliga fem tillfällen.
– Vi har inte haft någon målvakt i höst och de frågade om jag ville stå, vilket jag tyckte var helt okej. Jag har ju stått lite innan, men bara inomhus, och tänkte att det kan jag väl göra, berättar Matilda Johansson.

Trots nollorna så har hon haft en del att stå i under vissa matcher.
– Det har varit lite till och från. I vissa matcher har det ju inte hänt så jättemycket, men det är lite olika. Ibland har motståndarna kommit fria och då har jag räddat. Men sedan får man ju skott som är sämre på sig också, haha.

Upplever du att du drar nytta av dina egna erfarenheter som målskytt när du istället ska försöka att rädda skotten – det vill säga att du tänker lite omvänt?

– Jo, så kan man tänka ibland. Alltså, när de kommer i friläge så vill de ju oftast lägga bollen i hörnen, och då kanske jag går åt det hållet. På så sätt har jag väl användning av det, svarar Matilda Johansson.

Det finns dock ingen tanke på att satsa på en framtid som målvakt:
– Nej, verkligen inte. Det är roligare att göra mål …

Johansson är, av förklarliga skäl, också nöjd med sin säsong hittills:
– Jag har inte haft några skador och allting har bara rullat. Min målsättning var att göra fler mål än förra säsongen, då jag gjorde åtta, så det har blivit några extra. Så många trodde jag inte att jag skulle göra, så det är jättekul.

LNIK spelar imorgon, söndag, sin sista match för säsongen hemma mot Friscopojkarna. Vid seger där tar man tredjeplatsen före Skoftebyn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*