Veckans elva #22

Årets näst sista upplaga av Veckans elva rymmer – glädjande nog – fem debutanter. Samtidigt vägs nykomlingskvoten upp av en skyttekung som nu är med för sjätte (!) gången.

Samtliga uttagna hittar ni som vanligt här nedan:

Målvakt: Jonathan Erlandsson, Vänersborgs FK (2).
Motivering: Erlandsson var tveklöst matchens största profil när VFK spelade 2-2 mot Lidköpings FK i torsdags. Han räddade ett flertal frilägen, agerade med stor pondus och gick knappast att beskylla för baklängesmålen.

Mittback: Ida Hadén, Trollhättans FK/Halvorstorps IS (1).
Motivering: TFK/HIS säkrade på söndagen seriesegern, och Hadén var lika bra som hon brukar vara. Sammantaget är hon också ett av lagets största utropstecken under denna succésäsong, och troligtvis en spelare som man lär luta sig emot även i division 3.

Mittback: Sabrija Jasarevic, IFK Trollhättan (1).
Motivering: 20-årige ”Sabri” var i högsta grad delaktig till att IFK i helgen säkrade kontraktet i division 4. Försvararen nickade nämligen in 2-0-målet före pausvilan, och hjälpte sedan på ett förtjänstfullt sätt till att hålla ställningarna bakåt när Ulvåker jagade en kvittering.

Mittback: Felicia Sköld, Trollhättans BoIS (1).
Motivering: På en ovan position som vänsterback, i årets sista match, gjorde Felicia Sköld säsongens bästa insats. Hon var lugn och trygg med bollen, samt enastående stark när motståndarna gick till attack. Succén var således omedelbar.

Högermittfältare: Christian Sundén Niemi, Vänersborgs IF (2).
Motivering: Sundén Niemi spelar allra helst anfallare, både på riktigt och i Veckans elva. Men även här får han börja som ytter. Och det är ju det som imponerar mest med 27-åringen – han är bra och nyttig för laget var man än sätter honom. Det visade inte minst de två målen mot Fjärås i helgen.

Central mittfältare: Josefin Berg, Åsebro Brålanda KIF (3).
Motivering: Det är synd att serien är slut nu för Åsebro Brålanda KIF, med tanke på den superform som Berg visar upp. I senaste omgången blev det två mål och en framspelning från hennes fötter, och återigen var Berg planbäst från sin innermittfältsposition.

Central mittfältare: Sofie Sandersson, Skoftebyns IF (1).
Motivering: Skoftebyn behövde göra nio mål för att gå förbi Lödöse Nygård i tabellen, och gjorde just det. Drivande i 9-0-segern mot Alingsås var främst Sofie Sandersson, som fördelade bollar, arbetade hårt och var så briljant som nästan bara hon kan vara på den här nivån.

Vänstermittfältare: Wilma Karlsson, Lödöse Nygårds IK (2).
Motivering: Karlsson är en riktig supertalang, och hon har gjort en klart godkänd säsong som mittfältare i LNIK. Mot Friscopojkarna var hon dessutom en av planens främsta spelare, och kombinerade hårt jobb med att hela tiden göra något konstruktivt med bollen.

Högeranfallare: Fredrik Falk, Brålanda IF (3).
Motivering: Brålanda ligger fortfarande lite smårisigt till, men det ser bättre ut nu efter 6-1-segern mot Lane. ”Man of the match” där? Självklart Fredrik Falk, som gjorde två mål och direkt bidrog till ytterligare två. Han är – i mitt tycke – alldeles för bra för att spela fotboll i division 4.

Central anfallare: Linus Ewenborg, Skoftebyns IF (6).
Motivering: Ewenborg gjorde i helgen sitt tredje hattrick för säsongen, och sänkte därigenom Vallen på bortaplan. Ändå var den stora snackisen efteråt det gula kort som anfallaren drog på sig, och som innebär att han är avstängd när Skoftebyn ska försöka säkra seriesegern hemma mot Kungsbacka på lördag.

Vänsteranfallare: Amel Osmanspahic, Trollhättans FK (1).
Motivering: Osmanspahic kom till TFK mitt under säsongen och har först under hösten fått regelbundet med speltid. Han tackade för förtroendet senast genom att göra hälften av målen i 8-0-segern mot Elmer-Fåglum. Den formtoppen kan behövas för TFK, som möter Edsvära-Norra Vånga i en direkt avgörande match om den nedre kvalplatsen till helgen.

Tränare: Tobias Karnevi, Skoftebyns IF (2).
Motivering: Karnevi har återigen förvandlat Skoftebyn till en segermaskin, och med honom vid rodret har nu division 3-klubben en ypperlig möjlighet att säkra uppflyttning på lördag. Oavsett vad som händer så har Karnevi och laget gjort en fantastisk säsong, och visst unnar man dem framgång här. Konstigt vore väl annars.

Domare: Fredrik Olsson, Dalsjöfors (1).
Motivering: Olsson gav ett ytterst sympatiskt intryck när han dömde Vänersborgs FK mot Lidköpings FK i division 2 i torsdags. Han höll en bra nivå, erkände de få misstag som gjordes och valde dessutom att döma ut en korrekt straff på tilläggstid. Det kräver en hel del mod, och en känsla för att stå på rätt plats vid rätt tidpunkt.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*