Vänersborgs IF jagar ny tränare

Anki Gustafsson blir inte kvar som tränare i Vänersborgs IF.
Och jakten på hennes efterträdare pågår.
– Kontakter är tagna och diskussioner förs, säger Erik Torstensson i damsektionen.

Under sin första och enda säsong i VIF fick Anki Gustafsson (bilden) uppleva seriesegerns sötma. Laget var överlägset i damernas division 3 Västra och säkrade uppflyttningen i ett relativt tidigt skede.

Ungefär lika tidigt stod det klart att Gustafsson inte skulle fortsätta på tränarposten.
– Jag hade bestämt mig redan tidigare att jag bara skulle köra ett år. Tanken från början var att ta ett sabbatsår, men jag valde till slut att hoppa på och det är jag glad över att jag gjorde. Det har varit ett kul och roligt år, men jag står ändå fast vid mitt beslut, säger hon,

Däremot är det inte helt otänkbart att Anki Gustafsson ändå blir kvar inom organisationen.
– Vi har diskuterat olika möjligheter att finnas kvar på något sätt, men har inte kommit så långt där. Vi får se hur det blir.

Är det helt uteslutet att du tränar ett lag under 2016?

– Ja, om det inte kommer något väldigt, väldigt bra där jag då har möjligheten att syssla med det på heltid. Men nej, det blir nog inget, svarar Anki Gustafsson.

Samtidigt intensifieras sökandet efter en ny VIF-tränare.
– Vi har funderat på hur vi ska få kontinuitet på ledarsidan och har ett par idéer på hur vi ska lösa det. Det finns redan mycket intern kompetens i det gäng som jobbat både runt seniorerna och flickjuniorerna, och den ska vi ta vara på. Men tanken är att komplettera med en efterträdare till Anki, säger Erik Torstensson och tillägger:

– Där finns inget färdigt att kunna presentera än, men kontakter är tagna och diskussioner förs. Vi hoppas kunna landa något ganska snart.

(Bild: Rössö)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*