Torben slutar i Lödöse Nygård

Torben Christiansen hade bestämt sig redan i somras.
Årets säsong skulle bli den sista som tränare för Lödöse Nygård.
– Jag hoppas innerligt att tjejerna får någon bra som tar över nu, säger han.

Det blev totalt två år för Torben Christiansen i LNIK, där han guidade laget till dubbla toppositioner i division 2. Första säsongen resulterade i en tredjeplats, och under den som nyligen avslutades så blev man fyra, med sämre målskillnad än Skoftebyn.

Det var samtidigt en mindre besvikelse för Christiansen, som hade gått ut officiellt med målsättningen att sluta bland de tre främsta.
– Vi satte målet i Turkiet i våras, och samtidigt ställde jag frågan till spelarna om det verkligen var realistiskt, eftersom jag var lite tveksam. Men det tyckte de, och efter våren kändes det ännu mer orealistiskt. Att vi ändå nådde dit och bara fick stryk med ett mål tycker jag vittnar om att vi har gjort en fantastisk säsong, säger LNIK-tränaren som bland annat tvingats undvara skadade spelare som Jessica Johannesson och Emilia Löfström.

Beslutet att lämna föreningen togs dock redan i somras.
– Ja, jag sa upp mig vid sommaruppehållet. Det var många olika saker som gjorde att jag beslutade mig. Jag tyckte väl att det gick för dåligt för oss i våras, och det ena gav det andra så jag bestämde mig rätt tidigt. På så sätt kunde de ju få chansen att skaffa någon annan.

Hur har de här två åren varit?

– De har varit bra, framförallt första året. Hela känslan var riktigt bra. Det är inte ofta man får träna lag som ger så mycket. Visst har det varit bra i år också, men inte på samma sätt som förra året, säger Christiansen som ändå tror på en fin fotbollsframtid för LNIK:

– Det finns många bra fotbollstjejer där, och man har definitivt ett lag som kan ta klivet upp i ettan på sikt. Jag hoppas innerligt att de får en bra tränare som tar över.

För 55-årige Christiansen väntar nu en oviss fotbollsframtid, men han utesluter inte en fortsättning som tränare i någon annan klubb.
– Jag lade ut mig på Västergötlands fotbollförbunds tränarlista häromdagen, så det är klart att jag vill försöka fortsätta. Dyker det upp något så får jag ta ställning till det, säger han.

(Bild: TTELA)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*