Mehovic stannar i Vänersborgs FK


Kenan Mehovic såg länge ut att lämna Vänersborgs FK, men har nu istället bestämt sig för att stanna kvar i division 2-klubben. (Bild: Sebastian LaMotte)

FC Trollhättan och två norska klubbar har funnits med i bilden.
Men Kenan Mehovic ser ut att bli kvar i Vänersborgs FK.
– Kärleken till VFK överväger det andra, säger han.

Efter en succésäsong i division 2 har Kenan Mehovic kunnat välja och vraka mellan olika erbjudanden. Utöver det bekräftade intresse som funnits så har även lag som Qviding och Oddevold nämnts i ryktesfloran.

Länge såg Mehovic dock ut att återvända till FCT, som han representerade i flertalet säsonger före flytten till Vänersvallen.
– Det hade varit jävligt kul att spela med de gubbarna, men vi förhandlade och sedan hörde de inte av sig på ett tag. Det lockar ju inte så mycket att jag ska behöva vänta hur länge som helst, menar mittfältaren.

Samtidigt fanns två anbud från norska division 1-klubbar på bordet.
– Hade jag gått dit så hade jag knappt behövt jobba, konstaterar Kenan Mehovic.

I slutändan bestämde sig dock 21-åringen, åtminstone ”till 90 procent”, för att bli kvar i VFK.
– VFK tog emot mig när ingen ville ha mig, och det känns rätt bara. Jag har pratat med Raimo (Käkelä), styrelsen och de andra nyckelspelarna i laget och känner att jag vill ge det ett år till, säger Kenan Mehovic.

Det går inte heller att missta glädjen hos tränare Käkelä, som tidigare aviserat att VFK går för serieseger i division 2 under kommande säsong.
– Det här är ett måste för min del, att några av de etablerade fortsätter med resan i ett år till. Då tror jag att det kan bli riktigt roligt, säger han.

**
VFK-anfallaren Kenny Adeshigbin provtränade nyligen med årets tabelltvåa i division 2, Karlstad BK. Det är dock inte säkert att amerikanen lämnar sin nuvarande klubb.
– Nej, nej, nej, det är inte alls klart. Jag tror att han blev lite mer styrd än han var van vid i början, och det passade inte honom. Men när vi började backa hem så tittade Kenny plötsligt fram och blev oerhört viktig i vårt djupledsspel, säger Raimo Käkelä.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*