Ramic klar för VIF – och Frank fortsätter


Iba Ramic blir kvar på Vänersvallen, men byter ändå klubb från VFK till VIF. (Bild: Sebastian LaMotte)

Vänersborgs IF rustar inför nästa säsong.
Iba Ramic är nämligen klubbens första nyförvärv.
Dessutom fortsätter Frank Rosendahl som tränare.

VIF föll på målsnöret under den gångna säsongen och slutade på tredje plats i division 3, två poäng bakom segraren Skoftebyn. Revanschen kommer dock redan 2016, åtminstone om man frågar Iba Ramic, ny från Vänersborgs FK.
– Jag tror att vi går upp, eller jag vet att vi går upp, säger han.

Den 21-årige yttern umgås dagligdags med VIF-spelare som Femija Selmanovic och Muriz Hamidovic, vilket också var en faktor i hans beslut.
– Ja, självklart spelade det en stor roll. Samtidigt var VIF väldigt professionella i sitt sätt, och det lockar mig.

Ingvar Jansson, som ingår i klubbens herrsektion, gläds åt att kunna räkna in Iba Ramic i truppen, men påpekar också att man normalt sett försöker låta bli att värva spelare direkt från grannen.
– Ja, vi undviker gärna att gräva i VFK-trädgården. Det leder inte till speciellt mycket egentligen. Sedan finns det ju några som kommit självmant till oss: Boyd förra året och nu Iba, konstaterar Jansson.

En annan nyhet i detta VIF är att Frank Rosendahl fortsätter som huvudtränare. Nästa säsong blir hans fjärde i klubben.
– Vi tog i hand i tisdags och kommer skriva på papperen ikväll, bekräftar Ingvar Jansson som hoppas att kontinuiteten ska vara en framgångsformel:
– Det är exakt det vi är ute efter. Det är också därför vi försöker få till så långa avtal som möjligt med våra spelare, och åtta av dem är klara redan nu.

Klubben har genomfört individuella samtal med hela truppen och lär inom kort kunna räkna in flera spelare som burit VIF-emblemet i år.
– Vi vill behålla de allra flesta från förra säsongen, resonerar Ingvar Jansson.

Fotnot: VIF-spelare med kontrakt över 2016 är Robert Davidsson, Emil Guldbrandsen, Hampus Vajizovic, Linus Lindholm, Christian Sundén Niemi, Femija Selmanovic, Simon Thorstensson och Carl Hägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*